vrijdag 14 november 2014

10 voordelen van klein zijnMet mijn 1,56 krijg ik, vooral op school, heel veel opmerkingen over mijn lengte. 'Hoe is het weer daar beneden?' ' Ohja, jou benen zijn niet zo lang hè!' ' Kom eens, kabouter!'. Ik weet wie het zeggen, dus ik vind het niet zo erg, ik weet dat ze het niet gemeen bedoelen. Ik kan er zelf ook wel om lachen en grapjes over maken. Klein zijn heeft natuurlijk veel nadelen, maar het heeft zeker ook voordelen. En die wou ik jullie laten zien.1 Je hoeft bijna nooit te bukken

Sommige vriendinnen zijn best lang. Dus als we een foto maken, moeten zij meestal bukken. Ook op groepsfoto's hoef ik nooit te bukken. En als ik echt niet op de foto wil, ga ik gewoon achteraan staan. Dan ziet niemand me, hihi.

2 Je kan overal tussendoor

Druk concert? Geen probleem! Meestal kan ik gewoon tussen alle mensen door kruipen. Oké, als het niet lukt kijk ik wel tegen allemaal konten en ruggen aan.. Daarom zorg ik meestal gewoon voor dat ik vroeg bij een concert ben

3 Je wordt jonger geschat

Nu vind ik het echt niet leuk als ik jonger wordt geschat, wat nogal vaak voorkomt. ( 'Huh,ben je al 19?!' krijg ik heel vaak te horen). Maar later zou het me vast heel goed uitkomen :-)

4 Beste verstopplekken

Ik ben altijd al klein geweest -bij mijn geboorte was ik 35 centimeter- dus ik ben er inmiddels aan gewend. Verstoppertje spelen was altijd veel leuker voor mij. Ik kon namelijk in alle kleine plekken komen. In de kast? Lukt makkelijk! Onder mijn bureau? Geen probleem!

5 Je hebt minder ruimte nodig

Ik moet stiekem altijd een beetje grinniken als ik mensen in een bus, trein of vliegtuig hoor klagen over het gebrek aan beenruimte. Daar heb ik nou nooit last van. Heerlijk!

6 Broeken zijn nooit te lang

Ik hoor van lange meiden vaak dat ze moeite hebben met broeken vinden omdat die áltijd te kort zijn. Mijn broeken zijn áltijd te lang. Maar je kan er makkelijker wat afhalen, dan eraan plakken, haha.

7 Je kan hakken dragen zonder een reus te lijken

Ik hou van hakken. Mijn benen lijken veel langer, èn ik ben een stukje groter. Nu is het heel lastig om schoenen met hak, en met name pumps, in mijn maat 35 te vinden. Maar als ik dan een leuk paar heb gevonden, hou ik ervan om op te lopen. Als je al heel lang bent en je doet ook nog eens hakken aan van 10 cm, dan steek je al helemaal boven iedereen uit.


8 Je valt niet zo erg op

Ja, het komt vaak voor dat er over mij heen wordt gekeken. Zwaar irritant als je voor de toonbank staat en medewerker je domweg niet ziet. Maar ooh, het is soms ook zo handig!

9 Kinderkleren zijn goedkoper

Ik heb heel lang broeken op de kinderafdeling van bijvoorbeeld de h&m kunnen halen. Ze zagen er praktisch hetzelfde uit als de 'normale' maten, maar waren een stuk goedkoper! Ook Allstars, waar ik dol op ben, zijn soms goedkoper in mijn maat. Zo fijn!

10 Kinderkorting

Bij de wok bij ons in de buurt hoefde je veel minder te betalen als je nog onder de 1.50 m was. En geloof me, dat was ik nog heel lang. Scheelde weer money!

En hoe mijn moeder het altijd zegt; Klein maar dapper, hoe groter hoe slapper! ;-)


Welke voordelen van klein zijn ervaar jij? Of ben jij juist heel lang?

Liefs,

Denise

4 opmerkingen:

 1. Haha super leuk om te lezen. En het is inderdaad ideaal om gewoon hakken te kunnen dragen en je geen zorgen te maken dat je langer bent dan je vriend. Gelukkig is mijn vriend erg lang en hoef ik me daar ook geen zorgen over te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jaa, lange vriendinnen van mij vinden het ook heel lastig dat de jongens meestal kleiner zijn dan hen. Daar heb ik geen last van (:

   Verwijderen
 2. Super leuk om te lezen, ik ben zelf ook maar 1,60 dus ik ken de opmerkingen ;) Het heeft echt voordelen en nadelen. Maar zelf vind ik het helemaal niet zo erg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Haha ja klopt. Ik vind het ook niet zo erg meer, ben ook niet anders gewend

   Verwijderen