maandag 30 november 2015

12 ergernissen bij de dokter


Vanaf mijn geboorte heb ik al héél veel doktoren ( in opleiding), verpleging en assistenten gezien. De meesten waren echt super lief voor me. Maar na 20 jaar heb ik er ook wel een paar gezien waar ik het toch niet zo op had. Ik vroeg wat mensen naar hun ervaringen en samen zijn we tot dit lijstje gekomen met 12 ergernissen als je een bezoekje aan de dokter brengt ( Of het ziekenhuis). Tja, we hebben niet allemaal een Wren uit Pretty Little Liars als dokter ;-). Kijk je mee?Laat ik voorop stellen; ik ben heel blij met dokters. Ze hebben al meer dan eens mijn levens gered en ik heb respect voor de mega lange weg die ze hebben begaan om te staan waar ze nu staan. Maar soms..

1. Wanneer ze bij de cardiologie afdeling zeggen dat ik altijd mag bellen om een afspraak te maken als er iets niet goed voelt ( ik ben hartpatient), en als je dan belt er dan gezegd wordt dat ik toch eerst langs de huisarts moet gaan.

2. Als je na een paar maanden doorgaan toch maar eens naar de dokter gaat, ze niks kunnen vinden en zeggen dat je maar moet terugkomen als het nog wat weken aanhoudt. Je dan nog steeds klachten hebt die inmiddels verergerd zijn, ze met diezelfde testen weer niks concreets kunnen vinden en ze weer zeggen dat je maar terug moet komen als het na een aantal weken nog zo is, wat uiteraard weer het geval is..

3. Dokters die dingen op je andere ziektebeelden schuiven terwijl dat praktisch onmogelijk kan. Zo heb ik eens een dokter gehad van wie ik bijna zeker weet dat als ik ooit zwanger zou zijn, ze mijn dikke buik nog zou afschuiven op mijn hart..

4. 'Je wist toch dat je dat had?'. Ehm.. Nee? Fijn dat iemand me daar ooit op de hoogte van heeft gebracht.

5. Gewoon merken dat de dokter maar een X aantal minuten tijd voor je heeft.

6. En dus 10x zolang in de wachtkamer zitten dan tegenover de dokter. En dan heb je natuurlijk altijd mensen die ongeduldig worden en 3x naar de receptie lopen om te vragen wanneer ze nou eindelijk aan de beurt zijn. Ja, dat helpt vast!

7. Verkeerde diagnoses. En dus jarenlang denken dat je aan ziekte A lijdt ( en daar medicatie voor krijgt), terwijl je eigenlijk ziekte B hebt.

8. Mensen die heel erg laten merken in de wachtkamer dat ze ergens last van hebben. Bijvoorbeeld heel vaak de neus ophalen. Of mensen die net doen alsof ze aan het dood gaan zijn.

9. Al. Die. Vragen. Hallo, ik ben hier niet degene die 10 jaar geneeskunde heeft gestudeerd!

10. Dokters die je ziekte niet kennen, dat kan natuurlijk. Je kan natuurlijk niet alles weten. Maar als ze dan ook niet even de moeite nemen om het op te zoeken. Of zeggen dat het tussen je oren zit...

11. Mensen die net binnen komen en eerder aan de beurt zijn dan jij, terwijl jij al heel lang wacht.

12. Verpleegkundigen die je als een klein kind behandelen: 'als je 2 hapjes eet ben ik zóóó trots op je!'


Dankjewel Maaike, Kim, Léonie, Judith, Dionne, Eilish, Justine , Marielle en Leonie voor het delen van jullie ervaringen! :-)

Wat zijn jouw ergernissen bij de dokter? 

Liefs,
Denise


                                   Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

3 opmerkingen:

  1. Herkenbaar...Vooral mensen die later komen, en meteen naar de dokter mogen haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niet heel veel ervaringen met dokters, gelukkig, maar een paar zijn toch wel herkenbaar. Vooral die ongeduldige mensen in de wachtkamer, en die laatkomers die dan ook nog eerder dan jou naar binnen mogen, erg irritant ja.

    BeantwoordenVerwijderen