woensdag 4 november 2015

Waarom ik liever stage loop dan naar school gaIk ben nu 2 maanden bezig met mijn stage en ik vind het echt helemaal leuk. Ik loop mee op een sbo, wat staat voor speciaal basis onderwijs. Ik ben 'juf' in groep 5/6. En ondanks dat ik geen onderwijsassistente of pabo doe, heb ik het erg naar mijn zin. Ik loop 4 dagen in de week stage en ga op donderdag naar school. Ik ben zo blij dat het zo is, en niet bijvoorbeeld andersom. Ik vind stage namelijk zoveel leuker dan zelf in de schoolbanken zitten.  En wel hierom:

Je leert veel meer
In de praktijk leer ik zoveel meer dan op school. Natuurlijk, theorie is ook heel belangrijk. Maar in de praktijk leer je vaak toch echt het meest. Vooral als je met mensen werkt. Iedereen is anders en bijna niemand zou precies zo reageren zoals in de boekjes staat. Ook komen ziektes/stoornissen bij veel mensen op een andere manier tot uiting. Dat is soms gewoon niet te voorspellen en dat moet je meemaken om te weten hoe je het er beste op kan reageren. Zo fijn dat ik dat nu kan oefenen :-)

Kinderen maken me blij
Leuk hoor die leeftijdsgenoten, maar kinderen vind ik stiekem véél leuker. Die opmerkingen die ze kunnen maken zonder ook maar ergens over na te denken. Héérlijk. En oh, en als je oprecht plezier ziet hebben, zeggen dat ze het fijn vinden als je ze helpt of als ze een lief complimentje geven naar elkaar of tegen mij.. Smelt.

Ritme
Ooh wat vind ik het heerlijk om even een uurtje langer te kunnen liggen omdat we het eerste uur geen les hebben.. Maar wat is het ook fijn om gewoon een vast ritme te hebben. Elke dag om dezelfde tijd opstaan en weg fietsten. Elke dag om dezelfde tijd thuis komen is dan misschien niet het geval maar dat geeft niet :-)

Geleerde stof toepassen
Allemaal leuk en aardig die stof die we hebben gehad al die jaren op school. Maar hebben we er ook echt wat aan? Soms wel! Ik merk met stage echt dat ik dingen herken die ik op school heb gehad. Super leuk om toe te passen :-)

Loop/ liep jij ook zo graag stage? Of verkies je toch liever de schoolbanken?

Liefs,
Denise

                                Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

5 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd zit ik liever op school. Ik heb nu zo'n 3 stages gehad op kantoor. Maar ik denk dat dat dan ook meteen een teken is dat deze opleiding niet echt geschikt is voor mij. Ik doe administratie en ben er wel goed in, maar ik zie het mezelf niet later 30 jaar lang doen. Maar je leert inderdaad veel meer in de praktijk, dat is zeker waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind stage niks haha :p Maar ik snap jou wel hoor :)

  Liefs Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je leert inderdaad veel meer op stage dan op school. Dan kom je er pas achter dat de geleerde stof nut heeft gehad! Fijn dat je je zo goed voelt op je stage! Ik loop sinds twee maanden ook stage.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je je stage leuker vind, als het vak bij je past. Ik vond mn stages niets... en uiteindelijk wil ik dat dus ook niet gaan doen! Nu moet ik nog stagelopen, dus weet ik het nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ik ook altijd last van, stage vond ik fantastisch maar naar school gaan en de edingen leren maar niet kunnen toepassen was niet zo mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen