dinsdag 24 november 2015

Boekentag Dit of Dat?Ik vind het heerlijk om artikelen over boeken te lezen. Ik houd van boeken en heb er in mijn leven ook al heel wat verslonden. Op dit moment gaat het lezen iets langzamer maar dat neemt mijn liefde voor het lezen niet weg. Toen ik deze te leuke tag bij Simone zag kon ik dan ook niet anders dan hem overnemen. Kijk je mee naar de boekentag?


Audioboek of een echt boek?
Een echt boek, absoluut! Ik vind het heerlijk om een papieren boek in mijn handen te hebben. Vooral als hij net nieuw is en hij er nog zo mooi uitziet. Een e-reader zou ik denk ik ook niet heel snel aanschaffen denk ik. Ouderwets hè? Ik vind het trouwens wel heel goed dat audioboeken er zijn hoor! Iedereen verdiend het om een mooi boek te kunnen 'lezen'!

Zachte of harde kaft?
Hmm, dat is een lastige. Mijn boekenhoekje verteld mij dat ik toch een (onbewuste?) voorkeur heb voor een zachte kaft. Maar ik kies niet heel bewust een zachte kaft als ik in de boekenwinkel sta.

Fictie of non-fictie?
Ik vind boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen heel mooi, maar ik lees eigenlijk vakaer fictie.

Verzonnen of de echte wereld?
Ik kies zonder te twijfelen voor de echte wereld. Ik vind het veel leuker als de verhalen echt waar kunnen zijn en heb niks met boeken die zich in een fantasywereld afspelen met onrealistische aspecten zoals vliegen en vampieren. ;-)

Harry Potter of Twilight?
Zoals je ook al aan mijn antwoord hierboven hebt kunnen lezen, heb ik niks met fantasy. Ik heb de boeken van Harry Potter en Twilight dus ook niet gelezen. Het trekt mij gewoon niet. Sorry als ik mensen nu heel erg kwets.

Geleend of gekocht?
Stiekem droom ik van een boekenkast vol met mooie boeken. Maar boeken zijn natuurlijk wel echt prijzig. Toen ik nog jonger was, kwam ik dan ook geregeld in de bieb om boeken te lenen. Nu doe ik dat eigenlijk niet meer. Meestal krijg ik boeken of koop ik ze zelf. Die boekenkast komt er hoe dan ook!

Boekenwinkel of online?
Hoe heerlijk is het om tussen al die mooie boeken te snuffelen in de boekenwinkel? Ik vind het echt heerlijk en kom er graag. Online is daarin tegen wel wat makkelijker. Je vind sneller wat je zoekt en het is allemaal wat overzichtelijker. Toch kan weinig op tegen een echte boekenwinkel.

Eenmalig boek of triologie?
Beide vind ik wel wat hebben. Soms baal ik dat een boek geen vervolg heeft, andere keren baal ik ervan omdat ik gewoon NU wil weten hoe het afloopt. En niet dat ik nog 3 jaar en 2 boeken moet wachten.

Zwaar en dik of lief en kort?
Ik vind het fijn om mezelf in een boek te verliezen. Zo ben je even in een andere wereld en vergeet je je jezelf en je eigen problemen even. Het is dan leuk om gewoon een chicklit te lezen die oppervlakkig over een liefde gaat en waar je van te voren al weet dat de vrouw samenkomt met de man van haar dromen. Aan de andere kant vind ik een heftigere boek ook leuk om te lezen. Je gaat daar over nadenken en soms is het onwijs inspirerend. Ik denk dat ik voor lief en kort ga met af en toe een zwaar en dik boek. Mag dat ook?

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Net als Simone lees ik graag in bed. Maar in de zomer ga ik ook graag buiten zitten. En oh, als je een ticket voor me hebt vlieg ik héél graag naar een warm en zonnig land om mijn boek daar uit te lezen. Kom maar op!

Warme chocolademelk of koffie?
Warme chocolademelk, duuuh. Ik leef voor warme chocolademelk geloof ik. Vooral nu op stage drink ik heel wat weg. Goed? Nee, vast niet. Maar ik ga binnenkort wel over op koffie oké?

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
De meeste boeken koop ik na aanleiding van een recensie dat ik heb gelezen. En als ik een boek zie zoek ik ook vaak een recensie op. Mijn allereerste recensie op LiefsDenise kan je trouwens hier lezen. En de volgende komt er binnenkort ook aan. Stay tuned!

Dit was hem alweer. Ik vond het een heel leuke tag om in te vullen en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Stuur je even een linkje als je hem ook hebt gedaan? En nu pak ik snel mijn boek erbij want ik heb heel veel zin gekregen om te gaan lezen!

Liefs,
Denise

                                Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

3 opmerkingen:

  1. Vind je Harry Potter echt niks?! Ik ben zo'n beetje opgegroeid met die boeken en films haha. Super leuke tag, ik ga hem sowieso ook een keer invullen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke Tag. Ik hou meer van een harde kaft

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind je de harry potter films ook niks? Hoe kan dat nouu?!? Haha. Leuke tag!

    BeantwoordenVerwijderen