zaterdag 6 december 2014

7 redenen waarom ik van Holland hou


' Ik hou van Holland, het landje aan de zuiderzee. Een stukje Holland, draag ik in mijn hart steeds mee..' Bij het typen van de titel, kreeg ik spontaan dit liedje in mijn hoofd. Met dit druilige weer zijn Nederlanders nogal goed in het klagen over hun land. Ik vervloek die kou ook regelmatig, maar Nederland heeft ook zoveel moois te bieden. Daarom op een rijtje 7 redenen waarom ik van Holland hou!1) Sneeuw

Oké, er door heen moeten fietsen is niet echt heel fijn, maar sneeuw kan zooo mooi zijn! Een paar jaar geleden hebben we met een paar buurtkinderen een grote iglo gemaakt op het veld voor ons. Fun!

2) Sinterklaas

Ik heb 2 keer piet mogen spelen bij de intocht in onze stad. En allebei de keren was het één groot feest. Die blije gezichtjes die op je af komen rennen, heerlijk!

3) Eten

Met stamppot maak je me niet blij, maar er is nog meer eten wat typisch Nederlands is. Wat denk je van stroopwafels, tompoezen of pepernoten? Die vind je in het buitenland niet.

4) Plaatsen

Amsterdam,Rotterdam,Utrecht, Den Haag.. Stuk voor stuk steden in Nederland waar je lekker kan shoppen! En dan heb ik het nog niet niet gehad over Volendam, niet echt een shopstad natuurlijk -tenzij je helemaal gek bent van souvenirtjes- maar ooh wat is dat dorp toch mooi!5) Muziek

Muziek van Nederlandse bodem kan natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje. Een vooroordeel van mensen als ik zeg dat ik fan ben van Nick en Simon is, dat ze denken dat ik dan Jannes, Frans Bauer en Wolter Kroes ook helemaal het einde vind.. Nou sorry, dat is dus niet waar. Ik hou helemaal niet echt van dat volkse, eigenlijk. Maar muziek van Nederlandse bodem is ook niet allemaal Nederlandstalig. Zo zijn Anouk en Ilse de Lange ook echt van Nederlandse bodem. En is Mr. Propz ook geboren in ons kikkerlandje.

6) Bereikbaar

Amsterdam ligt voor mij aan de andere kant van het land. Maar ik doe er nog geen 2 uur over om er t komen. Een stukje rijden is voor ons een halfuurtje, niet 4 uur zoals in Amerika. Alles is best bereikbaar. Zo fijn!

7) Winkels

Naast dat ik er 3 jaar heb gewerkt, vind ik de HEMA ook een hele leuke winkel. Je hebt er echt van alles. Erg handig. En ja, de HEMA is een Nederlandse winkelketen. Weet jij welke winkels nog meer uit Nederland komen?

Wat vind jij het leukste aan Nederland?

Liefs,

Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten