zaterdag 13 december 2014

Waarom ik make-up draag


Make-up, de één houdt er van en de ander verafschuwd het. Ik hoor bij de eerste categorie. Met veel plezier lees ik de reviews op de vele beauty blogs die het internet kent, kijk ik make-up tutorials en snuffel ik tussen al het moois in de drogisterij of parfumerie. Maar wáárom eigenlijk?

Van Essence tot Chanel en van Hema tot Estée Lauder. Ik heb denk ik meer make-up in mijn kamer liggen dan de gemiddelde 19 jarige. Niet extreem veel hoor, maar ook niet heel weinig, en mijn stash groeit behoorlijk. Ach, waar de één een paar tientjes per week uitgeeft aan feesten, koop ik 'af en toe' make-up. Niet dat ik elke dag met 5 lagen foundation, 10 lagen mascara en knalrode wangen van de blush de deur uit ga hoor, maar wat subtiele make-up? Ik hou er van!

Ben ik dan te onzeker om zonder make-up de deur uit te gaan? 'Verschuil ik me achter een laag make-up' zoals Lotte schreef? - Dit is trouwens niet om haar artikel na te doen hoor, maar ik dacht al vaker over het onderwerp na en door haar artikel raakte ik geïnspireerd om er ook wat over te schrijven-. Het is niet zo dat ik me schaam voor mijn gezicht, maar ik kan nogal rood zijn en vooral de laatste tijd is mijn huid erg onzuiver. Dus een subtiel laagje foundation en een paar druppels concealer maakt het al een stuk beter. Wat ik al eerder schreef, te veel make-up, dus foundation zoveel dat het oranje wordt bijvoorbeeld, vind dus absoluut niet mooi.

Als ik make-up op heb voel ik me ietsiepietse minder onzeker. Ik lig echt niet wakker van een pukkeltje op mijn kin hoor. - een paar centimeter eronder zit een litteken van ruim 20 centimeter, ik denk dat die meer opvalt ;) - maar als mijn huid er egaler uitziet voel ik me gewoon fijner. Daarnaast vind ik het ook gewoon ontzettend leuk om me op te maken en nieuwe looks uit te proberen. Knutselen, daar hou ik niet zo van. Maar spelen met make-up? Graag!

Ik vind dat een laagje make-up er ook gewoon verzorgd uitziet. Het laat in sommige gevallen ook echt zien dat je het belangrijk vind om er mooi uit te zien. Want wees eerlijk, de meesten van ons zijn niet gezegend met een mooi egaal huidje. En een fel rode lipstick staat ook gewoon super chic! Wel probeer ik er altijd voor te zorgen dat mijn foundation,poeder etc er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Ik krijg vaak te horen dat ik boos kijk. Ik ben dan helemaal niet boos, maar blijkbaar kom ik door mijn gezichtsuitdrukking wel zo over. Met make-up kan ik soms voor een wat meer open blik zorgen, waardoor ik wat minder boos lijk. Handig!

Het belangrijkste vind ik toch wel dat je er zelf achter staat. Wil je geen make-up dragen? Dan moet je het vooral niet doen. Je moet het alleen doen als je je er beter door gaat voelen. Want is make-up daar niet voor gemaakt? Make-up moet je absoluut niet onzeker maken. Voel je je bekeken met felgekleurde lippen en maakt het je terughoudender? Lekker achterwegenlaten dan! Make-up heeft voor mij echt een wereld geopend en ik ben er dagelijks met veel plezier mee bezig. Op naar nog meer veel meer make-up!

Draag jij veel make-up? Waarom wel of waarom juist niet?

Liefs,

Denise

                                              Volg jij ons al op Instagram & Bloglovin'?

4 opmerkingen:

 1. ik ben het helemaal met je eens! Het gaat om hoe jij je er bij voelt en hoe jij er over denkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik alleen een poeder als ik weet dat ik op de foto moet is meestal wel prettig om het 'ik shine harder dan de flitser-effect' te verminderen. Voor de rest gewoon mascara en oogpotlood. Make-up vind ik vaak wel verzorgend ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik droeg eerst ook alleen poeder bij een foto. Maar nu kan ik niet meer zonder hihi. Mascara draag ik sowieso àltijd als ik de deur uitga (:

   Verwijderen