maandag 18 januari 2016

Als je eens wist hoe belangrijk je was..
Hoe belangrijk zijn vrienden voor jou? Voor mij in ieder geval héél belangrijk. Net zo belangrijk als familie eigenlijk. Een paar vriendinnen ken ik al mijn hele leven of een groot deel van mijn leven. En anderen pas een paar jaar. Maar dat maakt ze niet minder bijzonder voor mij. Met sommige mensen heb je gewoon wat sneller een goede band dan met anderen.. Ik wil vandaag wat dieper ingaan op waarom vrienden zo belangrijk voor me zijn.Een lieve vriendin van mij is vandaag alweer 2 jaar niet meer hier. Haar overlijden heeft me pas echt laten beseffen hoe belangrijk vrienden voor mij zijn. Ik dacht dat ik het daarvoor ook al wist, maar achteraf besefte ik het me helemaal niet. Die vriendin bijvoorbeeld, wij appten heel vaak, een dag voor haar overlijden nog ( 's avonds viel mijn telefoon kapot..) maar zagen elkaar heel weinig door afstand. Achteraf heb ik daar onwijze spijt van. Want ze woonde op zich maar een uurtje reizen. Wat dus hartstikke meevalt. Ik wilde dat ik haar veel vaker had opgezocht om mooie herinneringen ( en foto's, veel foto's!) te maken. Maar ik ben ook ontzettend dankbaar voor de lol die we samen hadden in tijden dat we serieus élk moment van de dag met elkaar appten. Of voor de gesprekken die ik met niemand anders kon voeren dan met haar.  De grapjes waar ik nu alleen om moet lachen omdat alleen wij ze snapten. Onze insidejokes.

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk leuke dingen  te doen met vriendinnen en vooral veel lachen en delen met elkaar. Het lukt niet altijd en daar baal ik van. Maar ik doe wat ik kan. Elk moment met vrienden is fijn <3

Mijn vriendinnen zijn heel belangrijk voor mij omdat ze me steunen, accepteren en respecteren wie ik ben. Ze staan achter mij bij de keuzes die ik maak en zijn er voor me.  Ik kan met ze lachen, op vakantie gaan, nachten stappen, naar Nick en Simon gaan, shoppen, terrassen, naar de bioscoop en nog tig leuke dingen doen. Maar ook serieus met ze praten, beslissingen nemen, samen huilen en elkaar helpen. Dat is mij misschien nog wel meer waard dan al die leuke dingen. Vriendschap is er voor elkaar zijn. In leuke en mindere tijden. Mensen die er alleen zijn in leuke tijden maar je laten vallen als het minder gaat zijn voor mij geen echte vrienden. Kortom, vriendinnen zijn zo belangrijk voor me. Ze beseffen dat half zo erg niet.

Ook heb ik gemerkt dat het niet uitmaakt hoelang ik iemand ken of hoe vaak ik diegene zie om erg belangrijk voor me te zijn. Natuurlijk is er niks zo fijn als vrienden gewoon vaak in het echt te zien. Maar ook whatsapp of skype gesprekken kunnen erg waardevol zijn. Mijn vrienden betekenen meer voor me dan ze ooit kunnen bedenken. Ik mis de overleden vriendin dan ook meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen. De dood is iets verschrikkelijks, maar vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven <3.

Liefs,
Denise

                                Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

7 opmerkingen:

 1. Wat verschrikkelijk dat je een vriendin bent verloren! :( Ik begrijp dat je nu zo graag leuke dingen wilt doen met vrienden! Dat maakt mij ook altijd zo blij! Een goede vriendschap hebben is inderdaad waardevol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat vreselijk dat je een vriendin bent verloren. Lijkt mij ook zoiets onwerkelijks! Het valt mij ook op hoe veel bloggers ineens over vriendschappen schrijven. Toch is het wel een belangrijk onderwerp, vind ik. Het zit hem altijd in de kleine dingetjes: appen of skypen. Een serieus en goed gesprek hebben via Whatsapp vind ik al iets waardevols.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verdrietig verhaal zeg! Echt verschrikkelijk lijkt me dat. Maar je heb zeker gelijk vriendschap vind ik ook een van de belangrijkste dingen in het leven! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff wat vreselijk dat je dat hebt moeten meemaken zeg! Heftig! Vriendschap vind ik inderdaad ook erg belangrijk en dat probeer ik (ondanks mijn drukke leven) echt te koesteren!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat herkenbaar.. helaas. Ik verloor in deze periode 2 mensen in 2 weken.. Iets wat je je bijna niet voor kunt stellen! Dit herinnert mij er ook weer aan echt weer eens af te spreken met mn vriendinnen die ver weg wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt enorm heftig dat je een supergoede vriendin bent verloren.. Ik kan me het (zoals in de reactie boven mij) bijna niet voorstellen hoe vreselijk dat moet zijn. Ik vind vriendschappen ook erg belangrijk, schreef er laatst ook nog een artikeltje over!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heftig verhaal Denise. Word er stil van. Snap wel dat je hierdoor de waarde van vriendschappen nóg meer in bent gaan zien.

  BeantwoordenVerwijderen