zaterdag 16 januari 2016

Dat bloggen hè, moet dat nou?Ondanks dat bloggen helemaal van deze tijd is, de blogs als paddenstoelen uit de grond komen en er zelfs bloggers zijn die door de enorme bezoekersaantallen van hun hobby hun werk kunnen maken, zijn er genoeg mensen die het fenomeen bloggen ( en youtube) niet snappen. Er zijn veel mensen die zich bij de zoveelste post afvragen: 'Dat bloggen hè, moet dat nou?'Nou nee, dat bloggen moet helemaal niet. Dat moet van niemand en doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik dat wil. Ik doe dat niet omdat iedereen dat doet. Omdat het populair is. Want roken is tegenwoordig ook weer mega populair onder leeftijdsgenoten en dat doe ik ook niet. Ik blijf lekker mezelf, luister muziek die ik leuk vind, draag bepaalde kleren omdat ik ze leuk vind. En blog. Omdat ik dat leuk vind. En ja, er zijn mensen die dat raar vinden. Dat kan, en dat is helemaal prima. Ik blog over mijn nieuwste lipstick, die ene stad waar ik nog heen wil en over dat mooie kledingstuk. Maar ik schrijf ook over mijn frustraties over bepaalde dingen. Mijn leven als jonge hartpatiënt. En andere wat serieuzere onderwerpen.Het lijkt alsof ik alles deel. Maar nee hoor. Er is genoeg wat ik bewust niet deel. Niet omdat ik geheimen voor jullie wil hebben, maar omdat ik me heel goed bewust ben van het internet. En dat alles wat ik publiceer me over 20 jaar nog zou kunnen achtervolgen. Ik deel alleen wat ik offline ook met iedereen zou kunnen delen als het zou moeten. Natuurlijk twijfel ik wel eens over een artikel. Maar meer omdat het verkeerd over kan komen dan dat ik bang ben dan het teveel van het goede is. Bij een persoonlijk artikel denk ik: mag iedereen het offline weten? Kan het tegen me gebruikt worden in de toekomst? Tja, dat ik met mijn hart heb en dat de gevolgen daarvan een mindere energie etc zijn dat zou vast niet in mijn voordeel werken als ik over een tijd een baan zoek en ze me gaan googlen. Maar dat zou iets zijn wat ik direct zou aangeven. En wat ze trouwens ook direct kunnen zien ( hallo giga litteken).Ik vind het heerlijk om te schrijven. Juist over de dingen waar ik niet over kan schrijven op mijn blog. Mijn concepten staan vol met artikelen waarbij ik nooit op het knopje publiceren zou drukken, maar waarvan het zo fijn was om het wel te typen. Sommige dingen kan ik gewoon niet delen. En ik heb diep respect voor de mensen die wel over dat soort dingen schrijven. Ik vind het ook fijn om mijn hersenspinsels over bepaalde dingen met betrekking tot mijn hart te delen. Ik ken niet veel jongeren met een hartafwijking die daar over schrijven, maar zoiets maakt meer impact op je leven dan je misschien zou denken en daarom vind ik het goed dat er over geschreven wordt. Maar ik vind het ook geweldig om over oppervlakkige dingen als mijn nieuwste MAC aanwinst te schrijven en die dan  te delen met mensen die het leuk en interessant vinden om te lezen. Mijn vriendinnen zitten nou eenmaal niet te wachten op een real life review van MAC Faux. En begrijpelijk, haha. En hoe leuk is het om later te lezen dat je mensen hebt geïnspireerd om dat ene boek te lezen, over een bepaald onderwerp na te denken of een nieuwe kleur oogschaduw uit te proberen.Daarbij is dit bloggen ook best goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leer voor mezelf op te komen in mailcontact met bedrijven, mijn schrijfstijl is verbeterd ( maar zal nooit helemaal perfect zijn, tel de spelfouten haha) en dat heeft veel voordelen voor de vele schrijfopdrachten op mijn opleiding.  En door mijn blog denk ik ook over dingen na. 'Wat kan je wel en niet delen op het internet?' 'Ik wil een stukje hierover schrijven, maar hoe denk ik daar nou werkelijk ècht over?'. En ga zo nog maar even door. Super fijn! Nogmaals, ik blog niet om dat het moet, voor het geld of voor de aandacht maar omdat ik het heerlijk vind om over dit soort dingen te schrijven en er mega veel voordelen aan bloggen zitten! :-)

Waarom blog jij of lees je graag blogs?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

12 opmerkingen:

 1. Fijn artikel. Niks moet, maar soms heb ik wel het gevoel dat het moet. Bloggen is voor mij een hobby naast mijn 40 urige werkweek, dus niet mijn core business. Ik vind het fijn om blogs te lezen en blogs te schrijven als ik er zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens. Sommige mensen zullen dat nooit snappen, 'dat bloggen'. Maar dat hoeft ook niet ;) Zolang wij er maar plezier uithalen, dan is het goed! Lekker zo doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te lezen, ik vind het leuk om blogs te lezen en andere dingen te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blog omdat ik het leuk vind en niet omdat het moet. Sommige mensen snappen dat niet, heel herkenbaar! Blogs lezen is ontspannend en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed artikel! Fijn om ook eens de andere kant van het bloggen te lezen. Ik blog vooral zodat ik mijn gedachten een beetje kan ordenenen, het is soms zo'n rommel in mijn hoofd en als je het dan in letters zet moet je erover nadenken hoe je het neerzet en dan wordt alles in mijn hoofd veel duidelijker :-) (als je begrijpt wat ik bedoel!)

  Ik volg je trouwens vanaf nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het moet ook niet, maar het is wel gewoon heel erg leuk! En je haalt er meer voordelen uit. Je reflecteert meer op jezelf en ontwikkelt jezelf. En nogmaals is het gewoon super leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind bloggen heerlijk omdat ik gewoon lekker van alles kan schrijven waarover ik zelf wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat je blogt omdat je het écht leuk vind en je niet druk maakt over alles er omheen.
  Ik denk er eigenlijk hetzelfde over. En als het nou een keertje niet lukt, geen man over boord, dan komt het later die week wel, of misschien wel een week niet. Het is gewoon ontzettend fijn om je stukjes op je eigen stukje internet kwijt te kunnen!
  Leuk artikel Denise!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven! Ach ja, ieder zn hobby! Ik ben ook dol op het bloggen en ja ik steek er heel veel tijd in, maar ik haal er ook veel voldoening uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Idd denise,

  Niks moet, alleen ademhalen anders ga je dood :)

  Zoiezo houd ik niet van het woord moeten. Ik blog omdat ik van me af kan schrijven en mijn ervaringen kan delen en zodat ik daarmee iemand anders kan helpen.

  Vooral het feit dat ik heel vaak dezelfde vragen krijg over mijn lange afstandshuwelijk en ik oo die manier mijn ervaring kan geven hierover. Ook houd ik enorm van thailand en kan ik thailand door onze ogen laten zien.

  En als iemand dat niks vind, best. Lekker verder gaan.


  Ik vind dat Je leuk schrijft dus ga vooral lekker door hiermee.

  Groeten chris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal mee eens! Niets moet en alles mag. Mooi om te lezen dat je ook concepten maakt die je niet publiceert. Herkenbaar. Schrijven is gewoon fijn :-)
  Ik heb heel lang getwijfeld over online gaan (tja, perfectionist), maar in oktober gewoon de sprong in het diepe gewaagd. Mijn blog is nog lang niet wat het kan zijn - omg mijn foto's daar moet ik echt wat aan doen - maar ik ben er van overtuigd dat je ook leert door te doen. En ik doe het ook vanuit liefde voor het schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen