zondag 24 januari 2016

Dingen die je wellicht herkent als je verkouden bent


Er heerst griep en ook zijn veel mensen verkouden. De laatste dagen was ook ik wat grieperig en was ( en ben) ik erg verkouden. Deze dingen zijn vast herkenbaar als jij ook verkouden bent!- Je zakdoekjes zijn in no- time op. Eerst had ik nog heel wat pakjes, nu zijn er daar nog maar een paar van over. Ik heb deze week minimaal 100 zakdoekjes gebruikt. Sorry milieu.

- Mijn neus is door al dat snuiten wel erg schraal geworden. Charmant hoor!

- Hoesten doet pijn. Oh, elke beweging die ik maak levert me steken van pijn op. Laat staan hoesten. Hoestdrankje, anyone?

- Paracetamol helpt niet meer. Van de week toen ik wilde opstaan had ik zoveel hoofdpijn (en steken) dat ik een tijdje nauwelijks tot niks kon zien. Nu weet ik niet zeker of het door de verkoudheid komt maar ik vermoed van wel. Ik nam snel 2 paracetamol maar die hebben de hele dag helaas weinig geholpen. Net als de dagen ervoor. Stom!

- Anderen mensen blijven het liefst uit je buurt. Bij mij op stage zijn er zoveel kinderen verkouden, dat als je het nog niet was, het nu wel bent. Aansteken gaat zo snel!

- Zakdoekjes vergeten zijn een ramp. Ik heb nu standaard zakdoekjes in mijn tas zitten, maar als ik bijvoorbeeld met stage naar beneden liep voor de pauze of om wat te kopiëren dan zat ik zonder zakdoekjes. First world problem op zo'n moment!

- Naast zakdoekjes heb je nog meer beste vriendjes. Wat denk je van keelsnoepjes, hoestdrank en neusspray?

- Doordat je niet zo goed door je neus kan ademen, doe je dat automatisch door je mond. Met als gevolg dat als je 's ochtends wakker wordt, je een kurkdroge mond hebt. Water please!

En, herken je iets? 

Liefs,
Denise

6 opmerkingen:

 1. Haha dit artikel is zo herkenbaar! Mijn neus is inderdaad ook helemaal schraal en rood, het doet nu gewoon pijn als ik mijn neus wil snuiten! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door je mond ademen en je darth vader voelen en heel oncharmant wanneer je eet, haha. Zakdoekjes vergeten is een ramp!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar allemaal! Je zakdoeken vergeten tijdens je verkoudheid is werkelijk niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker heel herkenbaar! En het ook niet kunnen slapen omdat je neus helemaal vol zit! >.< echt verschrikkelijk! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha heel herkenbaar! En zo naar dat op het laatst je neus zo schraal wordt dat snuiten steeds pijnlijker wordt.

  BeantwoordenVerwijderen