zondag 29 maart 2015

11 dingen die iedereen met een vriendschap op afstand herkent

Als jullie ons al wat langer volgen weten jullie dat Melanie en ik niet bij elkaar om de hoek wonen. We moeten maar liefst 2,5 uur in de trein zitten om naar elkaar toe te gaan. Eigenlijk heb ik meer vriendinnen die ver weg wonen, dan vriendinnen waar ik zo even op de fiets naartoe kan gaan. In tijden van whatsapp, twitter, blogs en facebook gaat zoiets ook veel sneller en veel makkelijker. Je hoeft maar op een knopje te drukken en je ziet iemand aan de andere kant van de wereld alweer op je beeldscherm verschijnen. Aangezien ik niet de enige ben die dealt met een lange afstand vriendschap, heb ik wat herkenbare punten op een rijtje gezet. Kijk je mee?- Sociaal media is je beste vriend. Want want zou je moeten zonder Whatsapp, Facebook, Twitter en Skype als je niet zomaar even op de fiets kan stappen?

- Je geeft meer digi-hugs dan echte knuffels. Want ook vrienden op afstand hebben ze nodig.

- Je telefoonrekening is hoger dan het landelijke gemiddelde. Onder concerten, vlak voor die spannende date of na dat ene geweldige feestje, jij hebt je telefoon weer aan je oren om je vriendin àlles te vertellen

- Whatsapp staat vol met verhalen over wat er die dag is gebeurd. Als ze er niet bij is dan maar zo hè..

- Je wordt chagrijnig als mensen zeggen dat het geen echte vriendschap is omdat jullie elkaar zo weinig zien. Euh, ook via de telefoon kan je elkaar je diepste geheimen vertellen?!

- Je snapt niet wat ze bedoeld met dat ene woord wat bij haar heel normaal is. Onmeunig? Kan je dat eten?

- Verjaardagen worden een halfjaar later gevierd.  Àls jullie dan eindelijk tijd hebben om af te spreken, besluit de NS om werkzaamheden uit te voeren aan het spoor..

- Jullie hebben een vaste stad waar jullie afspreken. Ha! Compromissen sluiten kan je nu als de beste!

- De stapel met cadeautjes voor diegene wordt steeds groter. Ik heb nog wat voor je! Ik neem het wel mee de volgende keer, samen met die 58 andere cadeautjes!

- Wat is je haar lang geworden, vorige keer was het nog maar tot op je schouders. Dat komt omdat de laatste keer dat wij elkaar zagen 9 maanden geleden was..

- Je kijkt dágen,wéken, máánden uit naar jullie afspraak. Want niks gaat boven een echte knuffel en elkaar aan kunnen kijken tijdens een gesprek!

Deze lijst is mede mogelijk gemaakt door Iris, één van mijn beste vriendinnetjes (op afstand!). Heb jij ook vrienden op afstand?

Liefs,
Denise

                                  Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

6 opmerkingen: