zondag 8 februari 2015

How to: Een baaldag overleven

Bron


Van die dagen dat je het liefst in je bed blijft liggen en nergens zin in hebt. Iedereen heeft er eens in de zoveel tijd wel eens last van, en dan lijkt de dag heel erg lang te duren. Wat te doen op zo'n baaldag?

Als je geluk hebt dan zie je het bij het opstaan al aankomen.En kan je je er op voorbereiden. De beste gedachte die je dan kan hebben is: ' Ach, wat is nou één dagje? Deze dag overleef ik wel en morgen is het vast beter. '

Wees voorbereid. Een baaldag is de perfecte dag om je bus of trein te missen. Of dat als je haar eindelijk een beetje oké zit - want dat wil natuurlijk ook niet lukken op zo'n dag- je in een mega regenbui terecht komt. Ga wat eerder van huis weg en neem een paraplu en wat haar- en make-up spulletjes mee om je te fatsoeneren op de plaats van bestemming.

Plan wat leuks met vrienden. Ik bedoel, wie kunnen je nou beter opvrolijken op zo'n dag dan je lieve, leuke en grappige vrienden? En mocht je je dan nog niet beter voelen, dan is samen balen nog altijd beter dan alleen in een hoekje van je kamer zitten.

Neem een lange bad of douche. Misschien heb je er wel helemaal geen zin in, maar doe het toch maar gewoon. Want het helpt. Echt! Gebruik je favo verzorgingsproducten en daarna voel je je vast een stuk beter!

Relativeer. Is het zo erg om een keer een minder cijfer te halen, of om de treindeuren net voor je neus dicht te zien gaan? Een paar jaar terug vond ik van die dingen echt erg en kon het mijn hele dag verpesten. Leuk is wat anders, maar er zijn dingen waar ik wel langer dan 5 minuten last van kan hebben. Bovendien is er meestal wat aan te doen. Je weet dat je de volgende dag 2 minuten eerder van huis moet gaan en dat je misschien toch iets meer moeite moet doen voor dat ene vak.

Muziek is soms echt het codewoord. Zet ontzettende vrolijke muziek op en oefen je beste dans moves, of huil mee op dat te zielige liedje. Wedden dat het oplucht?

Verwen jezelf, koop die mooie lipstick of die te gekke schoenen die al zo lang wilt hebben. Of maak je zelf op met de allermooiste make-up die je hebt. Als je dan in de spiegel kijkt of fanatiek foto's maakt van je nieuwe aankopen - duh, ze moeten natuurlijk wel aan iedereen geshowd worden-, komt er vast een lachje op je gezicht.

Maar bovenal, take a breath and smile! 

Wat helpt bij jou op een baaldag?

Liefs,
Denise

                                     Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?
2 opmerkingen:

  1. Super leuke blog!!! Ik zelf blog over alles wat met paarden te maken heeft: www.4hoovesnl.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuke serie kijken met chocola helpt altijd :) xx

    BeantwoordenVerwijderen