vrijdag 27 februari 2015

Mijn opleiding: SPH/MWD

Vandaag vertelt Louisa wat over haar opleiding. Lees je mee ?Op dit moment doe ik de opleiding SPH/MWD (social work). Ik zit in het eerste jaar en heb het enorm naar mijn zin. Het mooie aan de opleiding vind ik, dat je mensen echt kan helpen. Je hoort en ziet de laatste tijd zoveel gebrokenheid in de wereld, maar ook hier in ons eigen land. Ik vind het een super mooi idee, om hier iets in te kunnen betekenen en mensen te helpen om weer zelfstandig te kunnen leven. Bij mij op de opleiding, doe je in het eerste jaar een combinatie tussen SPH en MWD, vervolgens is het de bedoeling dat je een keuze maakt. Mijn voorkeur gaat naar de maatschappelijke dienstverlening, omdat (zoals ik al zei) je op die manier mensen kan helpen om de draad weer op te pakken en om weer zelfstandig te leven. Bij de SPH is het toch meer gericht op groepswerk en daarbij kom je meer in aanraking met cliĆ«nten die waarschijnlijk nooit meer zelfstandig zouden kunnen leven.

Vakken die je o.a. krijgt zijn: Gespreksvaardigheden, Recht, Sociologie, Psychologie, Pedagogiek, Muziek, Drama, BVO, sport en spel, medische kennis en interculturele communicatie.
Mocht je op het punt staan dat je een keuze moet maken voor een opleiding, kan ik je deze studie echt aanraden! De studie zelf is erg leuk en interessant, maar daarnaast merk je binnen de klas ook dat je een sociale studie doet. Dit is erg prettig! Wel is het goed om te bedenken wat je wil met de opleiding. De zorg in Nederland wordt steeds minder en daardoor is het ook steeds moeilijker om een baan te vinden in deze sector.

Maar het belangrijkste bij je keuze is;
Volg je hart en ga vooral je droom achterna. 

Wat een leuke opleiding doe je Louisa! Dankjewel voor je bijdrage! Wil jij ook wat vertellen over je opleiding? Stuur een mailtje naar blogbydeslie@hotmail.com en misschien zien we jouw verhaal binnenkort wel hier!

Liefs,

Melanie 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten