zondag 8 februari 2015

Samen vechten voor de dag dat alles beter is

Bron


Jullie kennen vast allemaal RTL Late Night wel. Ja, dat programma waar al die leuke (buitenlandse) artiesten komen optreden ( Ed Sheeran, Jason Mraz en ja, zelfs One Direction) en waar ene Luuk ons allemaal grappige headlines laat zien. Ontzettend leuke dingen natuurlijk, maar er is ook tijd voor serieuzere zaken. Zo ook de uitzending van afgelopen donderdag. Kijk je mee wat ik erover te vertellen heb?

In de uitzending zaten naast Jason Mraz - wat sowieso al een reden is om te kijken, I'm youuuuurs,- Rosanne Kluivert en Prins Bernhard. Beiden kregen de diagnose lymfklierkanker. Hun verhaal raakt je. Beide zijn de 50 nog niet eens gepasseerd en hebben jonge kinderen. Maar hun wereld staat totaal op zijn kop.

Ik moet je eerlijk bekennen, tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van Lymfeklieren gehoord. Laat staan Lymfklierkanker. Tot dat ik iemand ontmoette die nu één van mijn beste vriendinnen is. Ze vertelde destijds dat ze die ziekte heeft gehad. Haar verhaal ging door merg en been. Zij was pas 16 toen ze het kreeg. ZESTIEN. Ontzettend jong! Maar ze is niet de enige die deze diagnose heeft gekregen.Ongeveer 1 op de 50 mensen krijgt in zijn of haar leven de diagnose lymfklierkanker. Reken maar eens uit hoeveel mensen die je in je leven ontmoet die diagnose krijgen. Dat is best schrikken hè? Reden genoeg voor Prins Bernard om het Lymph & Co fonds op te richten.

Op de site zeggen ze het volgende erover:

Het Lymph&Co fonds steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Lymph&co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij. Lymph&Co is onderdeel van de AMC foundation

Om het 4 jarige onderzoek te financieren is maar liefst €500.000,- nodig. Dat is dus €125.000,- per jaar. Om dat bedrag te behalen is De Hollandse 100 opgericht. Een evenement dat op 8 maart wordt gehouden. Het bestaat uit 10 km schaatsen en 90 km fietsen. En wij kunnen helpen! En wel door te doneren. Echt, alle kleine beetjes helpen. Zelf had ik nog wat geld op mijn pay-pal account staan, dus in plaats van een nieuwe make-up kwast of dat mooie Essie nagellakje te kopen, doneer ik aan Lymph & Co. Omdat dit onderzoek véél belangrijker is dan mooie make-up. Doe je mee?

Je kan direct doneren, maar je kan ook een persoon sponsoren. Het geld komt natuurlijk op de zelfde plek terecht, maar als we dan toch aan het doneren zijn, vind ik het wel net zo leuk om Simon te sponsoren, die er in zijn nabije omgeving te maken mee heeft.

Ik heb gedoneerd omdat het verhaal mij erg heeft geraakt, maar vooral omdat ik door middel van deze donatie één van mijn beste vriendinnen wil laten weten dat ik aan haar denk, dat ze een topper is en dat ik ongelofelijk trots op haar ben! Als iedereen zijn steentje bijdraagt zorgen kunnen we er met zijn allen misschien wel voor zorgen dat 'die dag dat alles beter is' snel komt!

Ga jij wat doneren? Alle kleine beetjes helpen <3 

Liefs,
Denise

                                       Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten