zondag 1 februari 2015

I wish..Laats moest ik op school een opdracht maken over wat voor beroep je wilt doen. Ik doe de opleiding tot jeugdhulpverlener, dus dat het die kant op gaat is logisch. Iets wat ik stiekem al heel lang wou is in het ziekenhuis werken. En nee, niet als dokter, verpleegkundige of baliemedewerkster, maar als pedagogisch medewerker. Waarom? Nou, dat heeft alles te maken met mijn droom.. Kijk je mee?Naast gezond en gelukkig zijn, heb ik ook een wat makkelijk ter volbrengen droom, namelijk de zorgen van kinderen ( voor even) wegnemen en er een lach voor teruggeven. Ik fleur zo erg op van een welgemeende lach van een kind! Natuurlijk, ik ben geen superwoman maar ooh wat wil ik graag de problemen van die lieve, bijzondere kinderen wegnemen. Maar dat gaat helaas niet. Wel kan ik door alleen al even met ze te spelen een lach op hun gezicht 'toveren'. Dat vind ik ook zo mooi en bijzonder!

Wat lijkt het mij mooi om beroemd te zijn. Niet om het geld of omdat je dan zoveel aandacht hebt, maar omdat je dan mensen hun grootste wens kan vervullen door even een praatje met ze te maken, op de foto te gaan of er gewoon te zijn. Ik zou zó graag de wensen van mensen uit willen laten komen, maar wie ben ik om dat te regelen? Ik heb al zo vaak geprobeerd om een wens van een vriendin uit te laten komen, we hebben het zelfs eens tot in een tv-studio geschopt, maar toen zagen we de wens letterlijk voor onze neus weglopen. Zo frustrerend, want er is niks mooier dan iemand die lacht van oor tot oor, straalt en zo blij is omdat zijn of haar wens is uitgekomen.

Maar waarom dan in een ziekenhuis? Het ziekenhuis is voor mij niet onbekend. Toen ik voor de laatste keer aan mijn hart werd geopereerd keek ik vol bewondering naar de mensen die goed en duidelijk - en op het niveau van de patiënt-, uitleggen hoe zo'n operatie te werk gaat. En die je begeleiden na de operatie door bijvoorbeeld spelletjes met je te spelen of samen te eten. Hoe slecht het ook met je gaat, die mensen zorgen er voor dat je op je gemak wordt gesteld en je even vergeet waarom je ook al weer in het ziekenhuis ligt. Het lijkt me zo ontzettend mooi en dankbaar werk! <3

Welk beroep het dan precies mag worden, één ding staat vast. Ik wil mensen een lach op hun gezicht geven! Want a smile is the prettiest thing you can wear. <3 

Wat is jouw droom?

Liefs,
Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten