zaterdag 23 mei 2015

De mooie kant van het leven'Jij hebt echt alleen maar leuke dingen gedaan in je vakantie hè?' werd er tegen me gezegd. De desbetreffende persoon had mijn snapverhaal gevolgd en zag daarmee dus alle hoogte punten uit mijn vakantie. Ik vind snapchat best leuk om te doen en deel dus met regelmaat wat foto's van de leuke dingen die ik heb gedaan. Maar schets is daar niet een heel verkeerd beeld mee?Ik heb vast ook wel een keer een foto van het boek dat ik aan het lezen was gepost. Yep, niet het meest spannende wat je kan doen. Maar dat ik de rest van mijn vakantie doodmoe op bed lag omdat al die leuke dingen een beetje te veel zijn weet ze niet. En dat ik dat heerlijke drankje van de Starbucks die ze zag kocht terwijl ik met tranen in mijn ogen onderweg was naar het graf van een vriendin en haar zusje ook niet. Want waarom zou iemand dat willen weten?

Soms lijkt het alsof anderen het perfect voor elkaar hebben. Ze posten de ene na de andere enthousiaste en mega positieve status of artikel op hun social media kanalen of blog. Soms kan ik daar best verdrietig van worden. Dan denk ik, waarom gaat het bij die persoon wél allemaal vlekkeloos? Waarom kan ik ook niet gewoon een hbo studie volgen en een succesvolle blog + baan hebben en elke week sushi eten ;-)? Maar dan realiseer ik me dat wat iemand post niet zijn of haar hele leven is. Wie weet huilt die grote blogster zich wel elke avond in slaap omdat ze haar overleden moeder zo mist. Of zijn al die festivals en leuke uitjes voor die ene populaire jongen wel gewoon een vlucht omdat hij het thuis niet goed heeft.

Deel ik zelf ook niet vooral de leuke dingen? Op de blog ben ik heel open, maar ik deel vooral de leuke momenten. We hebben immers niet voor niks een What makes me happy in plaats van een What makes me sad. Het lijkt wel alsof mensen ook alleen maar positieve dingen willen lezen. Terwijl ik juist de openheid over minder leuke dingen, zoals waar Loes en Sophie over schrijven juist heel moedig en mooi vind. Maar wat deze meiden wel heel goed doen, is dat ze ondanks dat ze over een zwaar onderwerp bloggen, niet te negatief zijn. Waardoor mensen juist eerder geïnspireerd raken, dan dat ze de hele dag met een verdrietig gevoel rondlopen. Want dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Ik ben van mening dat we met zijn allen ook best wat meer de mindere kanten van het leven mogen laten zien. Niet dat we met zijn allen een stel chagrijnen worden die het leven haten, maar dat we een wat realistischer beeld vormen van ons leven. En niet alleen de mooie momenten delen waardoor sommige mensen verdrietig worden omdat ze niet beseffen dat die mooie momenten niet het hele leven van iemand vormt.

Ik ga gewoon door met de What makes me happy reeks en alle super leuke dingen, bijvoorbeeld vaak naar Nick en Simon gaan, delen. Maar ik zou misschien ook ietsiepietsie opener kunnen zijn over de mindere periodes, want ja, die zijn er behoorlijk vaak ( geweest). Omdat ik ook wil dat het taboe op de minder leuke kanten van het leven een beetje verdwijnt. Want die dingen zijn er, horen bij het leven en moeten maar geaccepteerd worden door anderen. In plaats dat je met een raar hoofd aangekeken wordt als je zegt dat je met iemand praat omdat het niet zo lekker gaat. Ik zal echt niet mijn hele levensverhaal posten of ' hoe zwaar ik het wel niet heb' maar ik kan af en toe wel weer wat serieuzere onderwerpen aansnijden, toch?

Ik vond het best lastig om in dit artikel goed duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik zag toevallig net, toen ik dit artikel aan het afronden was, dat Ingeborg  hier vandaag ( het is donderdag nu ik dit typ) ook over heeft geschreven. Wel met een andere insteek dan waarom ik dit schrijf - ik wil dus dat het taboe op de mindere kanten van het leven delen er een beetje afgaat- maar ik kan me heel goed vinden in haar post!

Deel jij alleen maar positieve dingen, of laat je ook wel weten als het wat minder gaat?

Liefs,

Denise

                                                  Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

10 opmerkingen:

 1. Wat een fijn en mooi artikel, complimenten! Ik heb beamend gelezen. De laatste tijd zit ik niet zo lekker in mijn vel en ik deel dat ook wel deels op mijn blog. Iedere keer gebeuren er weer nieuwe dingen waardoor ik me gewoon niet prettig vind. Wanneer ik andere blogs lees heb ik inderdaad het gevoel of altijd alles rozengeur en maneschijn is, wat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve reactie! Jaa, wat je beschrijft herken ik wel. Maar gelukkig kan ik het vaak wel relativeren en bedenken dat ze het waarschijnlijk ook niet zo makkelijk hebben dat als het lijkt!

   Verwijderen
 2. Super! blij dit te lezen, want ook ik heb die bedenking/ergernis. Het is soms net iets te veel rozengeur en maneschijn. Ik ben net met blog gestart en heb in het eerste artikel hierover geschreven. Mijn boodschap is 'keep it real'. We zijn 'maar' mensen, met tekortkomingen, gevoelens en onzekerheden. Het is zoveel leuker om dingen te zien en te lezen waarin we onszelf herkennen. Bedankt voor dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat goed dat je hier ook over schrijft! Ik ben het helemaal met je eens. Bedankt voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 3. Het leven bestaat uit positieve en negatieve momenten. Waarom zou je alleen maar over de positieve dingen schrijven? Ik vind het persoonlijk nogal oppervlakkig overkomen.. Van de negatieve momenten kun je juist veel leren vind ik. Niet alleen ik zelf maar ook een ander, juist door erover te schrijven en de moeilijkere dingen bespreekbaar te maken. Fijn artikel! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind dat ook best oppervlakkig. Ik probeer ook wel om realistisch te zijn op de blog. Zo hadden we ook een rubriek waar mensen wat konden vertellen over hun ziekte. Bedankt voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 4. Goed artikel! Helemaal mee eens. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Dit is ook een onderwerp wat ik met regelmaat wil laten terug komen op mijn blog.
  Liefs,
  Eline ♥
  P.s. ik ben je meteen gaan volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat goed dat je dit ook bespreekbaar maakt op je blog! Super lief, dankjewel!

   Verwijderen