zondag 24 mei 2015

IK HEB HEM !


Inmiddels was het afgelopen dinsdag alweer een week geleden.. Een week geleden voor wat? Zul je nu misschien denken. Vorige week dinsdag, op 12 mei had ik mijn rijexamen B. Ik was onwijs zenuwachtig, maar ondanks de enorme zenuwen heb ik hem gehaald! Ben je benieuwd wat ik van het lessen, de spanning en het examen vond? Lees maar mee!


Vorig jaar, voor de zomervakantie besloot ik, om mij na die vakantie in te gaan schrijven bij een rijschool. En na de vakantie heb ik dat gedaan.
Er zijn enorm veel rijscholen, en dat maakte de keuze niet makkelijker. Want.. Bij welke rijschool zou ik gaan rijden?

Mijn vriend had bij een rijschool gereden, en die rijschool had een erg hoog slagingspercentage. De keuze was gemaakt en via internet schreef ik me in. Maar durfde ik het wel? Was ik er al wel klaar voor? 2 dagen na het inschrijven werd ik gebeld door de rijschool, en mijn eerste rijles werd gepland.

2 weken na dat telefoontje had ik mijn eerste rijles, en dat vond ik onwijs spannend. Geen van mijn vriendinnen reden op dat moment, en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. De eerste rijles begon met een uitleg over de auto, daarna gingen we een stukje rijden. Of rijden.. Het enige wat ik deed was sturen, en na een tijdje kreeg ik het gas en de koppeling.

De 2e rijles kwam schakelen erbij, en opgegeven moment ga je ook het spiegelen en dergelijke leren. Nadat ik ongeveer 12 rijlessen had gehad, deed ik mijn theorie examen. En gelukkig haalde ik die in 1keer !

Tegenwoordig kan je ook voor een tussentijdse toets kiezen (deze zit soms bij je pakket in) , hierbij doe je de bijzondere verrichtingen  eerst, en wanneer je die haalt hoef je die (tenzij je je rijexamen niet in 1x haalt) niet meer op je rijexamen te doen. Wat natuurlijk veel spanning kan schelen.. De tussentijdse toets werd gepland, en ook die haalde ik gelukkig!

Er waren nog een aantal punten waar ik op moest letten voor ik kon afrijden. Mijn rij instructeur plande het examen. En (helaas) had het cbr het erg druk, waardoor mijn examen pas 7 weken later gepland kon worden. Van te voren dacht ik 'dat duurt nog wel heel lang' maar achteraf ging het heel snel, en voor ik het wist zat ik in de auto met een examinator naast me, en mijn rij instructeur achterin.

Na ongeveer 40 minuten kwamen we weer bij het cbr, en daar kreeg ik te horen dat ik geslaagd was!

Ik ben nog steeds super blij, maar het is ook wel een beetje een raar idee. Maar ik heb hem!

Heb jij je rijbewijs? Of wil je gaan beginnen met les? 

Liefs,

Melanie

  Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

8 opmerkingen: