dinsdag 26 mei 2015

HOE kennen jullie elkaar?!Ik kan niet meer op 2 handen tellen hoe vaak ik de vraag krijg hoe ik mijn vriendinnen die best wel ver weg wonen ken. Met ver weg bedoel ik dan niet Australië of Zuid-Afrika ofzo, maar ik ben wel minstens 2 uur onderweg. Ik snap wel dat mensen zich dan afvragen hoe ik ze ken. En terwijl het schaamrood me naar de kaken stijgt, bedenk ik me hoe ik dit nou weer ga uitleggen.. Kijk je mee?


Ondanks dat social media steeds een grotere rol gaat spelen in onze maatschappij, en mediums als Instagram, Facebook en Twitter niet meer weg te denken zijn, is het toch altijd spannend om de reactie te zien van mensen. Ik ken een deel van mijn vrienden namelijk via internet. Of nouja, deels. Ik ken ze omdat ze ook fan zijn van Nick en Simon en we via bijvoorbeeld twitter met elkaar in contact zijn gekomen. Mensen vinden dat meestal maar vreemd en snappen niet dat die vriendinnen ook echte vrienden kunnen zijn. Maar dat zijn ze zeker wel!

Hetzelfde zullen vele bloggers ook hebben. Ze hebben elkaar immers online leren kennen en zagen elkaar waarschijnlijk voor het eerst bij een meeting of event. Voor mij is het inmiddels best normaal om mensen online te 'ontmoeten' en later offline af te spreken. Maar ik snap wel dat dat voor de meeste mensen niet het geval is. Maar ik reageer nu eenmaal sneller op iemands tweet of artikel, dan dat ik ze random op straat aanspreek, haha.

Natuurlijk, eerst vond ik het doodeng, want wie zegt dat die mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn? Toch is het een stuk makkelijker te vertrouwen als iemand van hetzelfde fan is als jij, of ook blogt. Zo zie je veel meer foto's en ken je mensen veel persoonlijker of iemand die jij kent kent diegene wel. Ook kan je voor het eerst afspreken bij een event of concert zodat er niks kan gebeuren.

Ik snap dus wel dat mensen het soms een beetje apart vinden, maar ik ben dolblij met de lieve meiden die ik door het internet heb leren kennen en zou niet meer zonder ze kunnen - ook niet zonder internet trouwens-. Ik denk dat je het veel meer ziet in de toekomst, en dat vind ik alleen maar heel positief. En het is ook nog eens onwijs goed voor je topografie want ik heb nog nooit zoveel van het land gezien dan sinds ik deze vriendinnen ken ;-)

Een paar maanden terug ben ik met wat leuke bloggers naar het I love beauty event geweest. Wat echt onwijs gezellig was. En ik maak sinds een paar weken ook deel uit van een gezellige bloggerswhatsappgroep ( leuk woord voor galgje). Over 1,5e maand gaan we afspreken en ik heb er nu al heel veel zin in. Een dagje heerlijk ongegeneerd over bloggen praten. Zonder dat mensen je raar aankijken als je het over bepaalde bloggers hebt. Fijn! Grappig is wel dat de meiden met wie ik afsprak eigenlijk precies zo waren als dat ik ze had voorgesteld. Terwijl ik juist zelf het idee heb dat ik veel verlegener ben in het echt. Maar door de vele Whatsapp of Skype gesprekken voelde ik me al wel sneller op mijn gemak.


Heb jij wel eens afgesproken met mensen die je online hebt ontmoet?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

14 opmerkingen:

 1. Leuk om dit te lezen haha, veel mensen leer je via internet kennen tegenwoordig.. Dat gaat gewoon een stuk makkelijker!

  www.Melana.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk als je mensen zo via internet kent

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig ik ken ook best wat mensen via internet maar tegenwoordig is dat toch steeds normaler? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Jaa klopt, maar sommigen kijken me echt met zo'n bepaalde blik aan..

   Verwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Ik ken ook wel wat mensen via internet waar het heel goed mee klikt! Alleen maar leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar haha! Mensen die het niet kennen vinden het vaak heel vreemd, maar we zijn gewoon lucky! Niet iedereen op internet is een pervert van 50+ hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa precies haha! Natuurlijk zullen die er ook wel tussen zitten, maar ik ben niet zo naief dat ik met iedereen maar afspreek haha :D

   Verwijderen
 6. Leuk dat je mensen via het internet leert kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb meer vriendinnen ver weg en via internet leren kennen dan hier in de buurt. Ken sommige meiden al sinds mn 13e en ben ondertussen 21. Nog steeds geweldige vriendinnen en ik vind het normaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah wat super tof! Jaa ik vind het nu ook normaal! We gaan er een leuk dagje van maken als we gaan meetten met de groep! :D

   Verwijderen