dinsdag 23 juni 2015

8 redenen waarom bloggen best leuk isHet kost veel tijd, je zit soms in de stress omdat je geen inspiratie hebt en er bestaat ook nog eens een kans dat je negatieve reactie's krijgt. Maar toch doe ik het al zo'n 1,5 jaar. Ik heb het over bloggen. Want naast die minpuntjes, is het bovenal ontzettend fijn en leuk. En ik vertel je waarom!


Ik spreek natuurlijk voor mijzelf. Misschien vinden andere bloggers bovenstaande dingen wel helemaal geen minpunten, en onderstaande dingen wel geen pluspunten :-)

Je ontmoet super leuke en lieve mensen
Misschien is dit buiten de blog om wel het allerleukste. Ik heb al wat super lieve en leuke bloggers ontmoet waaronder Loes, zij is gewoon een vriendinnetje van me geworden! Daarnaast zit ik in een super leuke groepsapp met hele lieve meiden. En dan al die lieve reacties niet te vergeten. Ja, (de meeste) bloggers zijn schatjes! <3

Het is een fijne uitlaatklep
Ik zie bloggen als een soort online dagboekje. Zo'n dagboek waarvan het me nooit lukte om die bij te houden. Maar nu lukt me dat toch aardig. Een soort dagboekje dus, maar dan zonder diepste geheimen en de naam van je nieuwste crush met tig hartjes er om heen ( want, daar is een dagboek toch voor bedoeld als ik vriendinnen moet geloven? haha).

Je ontdekt allemaal nieuwe (web)shops
Je wordt opeens benaderd door webshops waar je stiekem nog nooit van had gehoord, maar die toch wel heel erg leuk blijken te zijn. Hoi nieuw shopadresje!

En ook nieuwe (make-up) merken
Door het bloggen heb ik naast nieuwe (web) winkels ook veel nieuwe (make-up) merken ontdekt. Ik was er eerst gewoon niet zo mee bezig. Ik had een mascara van L'Oreal, een foundation van Rimmel en nagellak van Essence. Maar de beauty wereld is zo veel groter dan dat. En ik ontdek alleen maar meer mooie merken waar ik eerst nog nooit van had gehoord! En nu heb ik de producten van bijvoorbeeld Lush, The Body Shop en MAC echt in mijn hart gesloten hoor ;-)

Jij bent je baas over je eigen stukje internet
Heel fijn hoor, werken voor een baas. Maar soms is het gewoon zo fijn om te doen wat jij wilt zonder dat iemand zegt wat je wel en niet moet doen. Als je over iets wilt schrijven, dan doe je dat lekker. En als je ergens niet over wilt schrijven, laat je dat toch weg? Hoe fijn?

Je bent vaak als één van de eerste op de hoogte van nieuwe collectie's
Of dat nou is omdat je zelf de perspakketten of mailtjes ontvangt, of degene die jij volgt. Maar je bent heel vaak als één van de eerste ( jaja, met al die andere lezers en bloggers maartoch..) op de hoogte van de nieuwste collecties en de allermooiste producten. Leuk!

Je ontwikkelt jezelf
En op niet één, maar op veel meer vlakken. Zo leer je (onbewust) om betere teksten te schrijven, mooiere foto's te maken, te overleggen met bedrijven en misschien zelfs wel om een website te bouwen. Kom maar op met die goede cijfers voor Nederlands!

Je leert jezelf wat beter kennen
Huh, jezelf wat beter kennen? Ja! Ik tenminste wel. Ik denk nu over dingen na waar ik hiervoor nooit aan dacht. Dat kan komen door de vele tags die ik in heb gevuld met de meeste gekste vragen. Maar ook door de persoonlijke artikelen waarvoor ik mezelf soms even flink aan het denken heb gezet.

Wat vind jij het leukste aan bloggen of blogs lezen? 

Liefs,
Denise

                                 Volg jij mij al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

29 opmerkingen:

 1. Eeeeens, ik vind bloggen geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens! Bloggen is hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Love to blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens! Bloggen is gewoon super leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hellemaal mee eens! Je hebt een leuke blog! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal mee eens <3 Bloggen is zo leuk! Vooral het contact met andere bloggers vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb nu ook hele liever blogvriendinnetjes, waar ik zelfs mee op "vakantie" ga jaa het vriendinnenweekend van Beautygloss haha. Ik vind het ook zo fijn om als eerst de nieuwe collecties te weten en uiteraard leer je heel voor mooie producten kennen. Ik zou echt niet meer zonder bloggen kunnen. Het contact met andere bloggers is gewoon zoveel leuker dat iemand die je buiten tegenkomt. Je weet waar je over kan praten en over beauty zit het bijna altijd wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bloggen is echt een grote hobby geworden van mij en ik verveel mij eigenlijk nooit meer! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens! Ik zou niet meer zonder kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wie zijn de meiden dan in de app? Zijn vast echt super lieve meiden hihih
  Alle punten ben ik het helemaal mee eens, het nieuwe mensen leren kennen en gewoon een uitlaatklep hebben vind ik het fijnst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel en ik ben het er helemaal mee eens! Het is fijn om een eigen plekje te hebben op het internet, waar je jezelf kwijt kan en waar je anderen mee kan inspireren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk geschreven! klopt helemaal..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om hierover te lezen! Het klopt helemaal. :D

  BeantwoordenVerwijderen