maandag 29 juni 2015

Boeken wishlistIets wat ik ongetwijfeld van mijn moeder heb geërfd, is mijn liefde voor boeken. Ik vind het echt heerlijk om even helemaal in een boek op te gaan en me even in een andere wereld te wanen. Ik las in vergelijking met leeftijdsgenoten heel veel en was dan ook vaak in de bibliotheek te vinden, die maar een paar minuutjes van ons huis verwijderd was. Ik moest gewoon overal een boek mee naartoe nemen. Zelfs voor 10 minuutjes met de auto. En als we op de fiets gingen baalde ik want dan kon ik niet lezen, haha. Ik las echt veel en kon makkelijk een boek per dag afstrepen. Je kan begrijpen dat de bieb dan ook al snel te klein voor me werd. Oops. Het heeft een tijdje stil gelegen maar ik heb de leesflow weer helemaal gevonden. Ik wil binnenkort dan ook wat recensies plaatsen. Nu het bijna zomervakantie is, heb ik natuurlijk zeeën van tijd om lekker in de boeken te duiken. En ondanks dat ik thuis nog een stapeltje met nog te lezen boeken heb, kon ik het niet laten om een wishlist te maken met boeken die ik nog graag wil hebben. 

- Make-up van Xelly, Serena's stijlgids en On top van Anna Nooshin
Ik heb het boek van Mascha, Cynthia en 2 boeken van Lauren Conrad. Maar ik krijg nooit genoeg van de boeken over make-up en  van bloggers. Het is dan misschien niet een echt leesboek, maar toch wil ik ze graag aan mijn 'gelezen' lijstje toevoegen. :-) 

- Laat me jou zijn - Petra Kruijt
''Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.''

Laat me jou zijn lijkt me een heel erg mooie en leuke chicklit, waar ik sowieso erg dol op ben. Ik heb een klein voorproefje gekregen van 30 pagina's en ben nu wel erg benieuwd hoe hij afloopt!

- Vamp in Love- Marijke van den Elsen
''Angela’s leven is een puinhoop. In een vlaag van verstandsverbijstering – of is het wanhoop? – jat ze een stapel geld van haar louche vriend en slaat ze op de vlucht. Hij mag haar niet vinden, en dus is er maar één iemand bij wie ze terecht kan: Fieke! Fieke’s relatie met Rogier zit nu al in een sleur en als gastvrouw bij restaurant Aubade werkt ze zo hard dat ze geen tijd heeft voor vrienden.. Door de plotselinge komst van Angela wordt alles opgeschud, en bekijkt Fieke haar eigen leven met nieuwe ogen. Ze besluit dat het tijd is voor meer actie. Nou, dan kan ze het krijgen ook!''


Na bovenstaande stukje gelezen te hebben, ben ik wel erg benieuwd naar die actie waar ze het over hebben. En ik ben stiekem ook wel benieuwd of Angela's vriend haar kan vinden..

- 100 gelukkige dagen- Fausto Brizzi
''We maken kennis met Lucio Battistini, bijna 40, gehuwd met Paola en vader van Lorenzo en Eva op het moment dat zijn leven een grote wending maakt. Lucio zwiert door het leven en geniet met volle teugen van dat wat hem geboden wordt en gaat zelfs een grens over. Als Paola achter zijn misstap komt is het snel gedaan met alle grappen en grollen die hij onderneemt met zijn vrienden Umberto en Corrado, en Lucio wordt op straat gezet door Paola.

Een dag later krijgt Lucio te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en de heren doktoren denken dat hij nog hooguit 100 dagen te leven heeft. Lucio besluit dat dit zijn 100 gelukkigste dagen moeten worden en onderneemt actie.''

Wat als je weet dat je nog maar een X aantal dagen te leven hebt? Ik kan me dat best vaak afvragen, eigenlijk. Ik heb vaak genoeg zelf of van dichtbij meegemaakt hoe snel het over kan zijn en ben van mening dat je vooral moet leven in het nu in plaats van in het verleden of de toekomst. Iets wat soms nog wel heel erg lastig kan zijn. Ik denk dat dit boek wel een hele goede inspiratiebron kan zijn en een steuntje is om meer in het nu te leven. Ik ben heel benieuwd!

Natuurlijk staan er nog veel meer boeken op mijn wishlist, maar ik ga eerst deze + de boeken die ik nog in de kast heb liggen lezen. Welk boek lijkt jou mooi? Of heb je nog echte aanraders?

Liefs,
Denise

                                        Volg jij mij al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

8 opmerkingen:

 1. Wat een fijne titels! 100 gelukkige dagen staat ook op mijn wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke lijst, ken zelf de meeste boeken niet. Ik moet ook echt een keertje weer een boek lezen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat me jou zijn is een erg leuk boek! Ik heb hem zelf in mijn collectie en heb hem met plezier gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf benieuwd naar laat me jou zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vamp in love en laat me jou zijn staan in mijn boekenkast :) Vamp in love is spannend, Laat me jou zijn gaat mee naar Mallorca ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rens kroes deel 2 moet je ook echt kopen hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke wishlist! On Top zou ik ook graag nog willen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oehh leuke wishlist! Lieve mama van Esther Verhoef of Schrijven Kreng van Lisette Jonkman zijn ook echt super leuk!! Moet je echt gelezen hebben. x

  BeantwoordenVerwijderen