woensdag 3 juni 2015

Yaay ik heb goed nieuws!School oh school, wat lever je me soms toch veel stress op en wat put je me uit. Gelukkig duurt het nog maar 1,5 maand voordat ik vakantie heb. Het jaar is ook echt voorbij gevlogen. En voor ik het weet zit ik al weer in het tweede jaar - als het goed is haha-. De voorbereidingen voor het eerste helft van dat jaar zijn alweer vol op in gang. En ik kreeg gisteren echt een super fijn telefoontje!
Ik vind het maar niks hoor, stage's zoeken. In het eerste jaar moest ik zelf opzoek naar een BBO plek ( buitenschoolse beroeps oriëntatie). Wat een verschrikking. Ik had een plek, maar daar had ik een Verklaring Omtrent Goed gedrag voor nodig ( VOG). Opzich had dat geen probleem moeten zijn, aangezien ik nog nooit een politiebureau van binnen heb gezien. Maar door een fout daar bij de gemeente duurde het heel lang - 'weet je zeker dat je niks hebt gedaan waardoor je VOG in de problemen kan komen?' Euh.. JA!-. Waardoor het te lang duurde en ik op zoek moest naar een andere plek. Nu heb ik inmiddels echt een super leuke en interessante plek gevonden waar ik 2 zaterdagen in de maand naar toe ga. Maar die periode is helaas alweer bijna afgelopen!

Maar lucky me, want volgend schooljaar gaan we een halfjaar lang 4 dagen in de week op stage. En ooh, ik heb er zoveel zin in! We worden voor volgend jaar wel geplaatst. Wat een heleboel stress wegneemt. Niet op een echte jeugdzorg plek helaas, want dat zou nog wat te heftig zijn en daarbij zijn er ook gewoon mega weinig plekken in die branche. Maar wel op bijvoorbeeld een zorgboerderij of een school met speciaal onderwijs.

En bij dat laatste ga ik volgend jaar stage lopen. Ik had vorige week een gesprek en gister avond kwam dan het verlossende woord: Ik mag er komen. Yaay! Speciaal onderwijs trekt me wel. Ik wilde eerst een hele tijd de Pabo doen. Dus op een school werken leek mij sowieso heel leuk. Vorig jaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een speciale school in Enschede. Deze school hoorde bij een revalidatiecentrum en ik heb daar echt onwijs veel geleerd. Ook op de plek waar ik nu loop komen er kinderen die op het speciaal onderwijs zitten. Ik vind het echt een hele interessante doelgroep en heel uitdagend.

Ik denk dus dat ik enorm veel ga leren in het eerste halfjaar van mijn tweede jaar. Ik heb er in ieder geval echt onwijs veel zin in en kan niet wachten om te beginnen. Al hoewel, die vakantie die ik er voor heb, vind ik ook alles behalve erg. Haha!

Heb jij al een stage voor volgend jaar?

Liefs,
Denise

                                  Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

PS: De foto heeft natuurlijk niks te maken met het artikel, maar wel met goed nieuws. Alle mascara's zijn nu namelijk weer 40% korting bij de Ici Paris. Zo kan je dus bijvoorbeeld deze Chanel mascara een stuk goedkoper scoren. Dikke yaay! Review kan je hier vinden

18 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je nu een stage hebt en ook nog iets wat je leuk vind! Ik heb ook een stage voor volgend schooljaar ik ga 5 maanden 40 uur stage lopen bij een bank!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf dat je dat doet binnen het speciaal onderwijs! Ik heb momenteel tussenjaartje tussen MBO&HBO in. Ik moet volgend jaar wel stage gaan lopen maar nog geen idee hoe&wat. In ieder geval ook ergens op school, aangezien ik voor wiskunde docent ga studeren hihi. Ben zo benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn! Ik zou eigenlijk ook stage gaan lopen, maar de operatie gaat voor. Geen stage of school voor mij dus voorlopig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk dat je een leuke stage gevonden hebt :D
  Ik loop nu al stage (bijna klaar), en volgend jaar mijn afsluitende stage van 9 maanden :) We onderzoeken hoe we tumoren beter toegankelijk kunnen maken voor de huidige therapieën!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat onwijs goed dat jullie daar onderzoek naar doen. Zo belangrijk!

   Verwijderen
 5. Wauw wat ontzettend gaaf dat je dit mag doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je een stage hebt die je leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik ben er echt blij mee. Had het slechter kunnen treffen! :D

   Verwijderen
 7. Wat leuk dat je een stage plek hebt gevonden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend leuk, Denise! Ik hoop dat je er lekker van gaat genieten! En ik heb gelukkig ook een stageplek gevonden voor volgend jaar. Is toch wel een opluchting he! :-)

  BeantwoordenVerwijderen