woensdag 21 januari 2015

Vooroordelen over fans'Dan ben je vast ook fan van Jannes en Frans Bauer?' Krijg ik vaak te horen als mensen erachter komen dat ik fan ben van Nick en Simon. Lieve mensen, Nick en Simon zijn een onderdeel van de Nederlandstalige muziek. Dat betekend niet dat ik àlle Nederlandstalige muziek leuk vindt. Oké, Marco Borsato, Nielson en Jan Smit komen ook wel eens uit mijn speakers, net als The Script, Demi Lovato,Mr. Probz en vele andere artiesten, trouwens. Precies, die zingen niet in het Nederlands.Ik ben vast niet de enige fan uit bloggerland, daarom: Vooroordelen over fans!- Fans vallen flauw bij het zien van hun idool
Er zijn ongetwijfeld meisjes ( en jongens?) die spontaan neervallen bij het zien van hun idool, maar mij is het echt nog niet overkomen. Ook niet een klein beetje. Ik heb best vaak oog in oog gestaan met Nick en Simon, ze zelfs een hand en een knuffel (!) gegeven ooit, maar flauwvallen gebeurd mij echt niet hihi. Oh, en mocht het ooit gebeuren, dan komt het door de hitte ( het is zo ongelofelijk warm in concertzalen!!!). De meeste fans vallen dus niet flauw bij het zien van hun idool (:                                      
                                             Ik heb er ook één met Nick, maar die is heel wazig :(
                                      -Fans zijn eigenlijk verliefd op hun idool
Hahahah. Nee. Gewoon niet. Ook hier geldt, er zijn er vast een paar die smoor verliefd zijn op Justin Bieber of Harry van One Direction, maar ik verliefd op Nick en Simon? Nee. Ik ben van mening dat dat eigenlijk ook niet echt kan. Want, hoe goed ken je iemand nou? Je kent ze vanuit hun beroep, en ja, je weet er wat meer over dan van de caissière uit de supermarkt. Maar zij zijn thuis waarschijnlijk heel anders dan op het podium.

-De hele kamer van fans hangt vol met posters
Guilty! Oké, dit is wel waar. Tot op zekere hoogte ( het plafond ha ha ha). Maar ja, mijn kamer hing behoorlijk vol met posters en andere fan stuff. Nu niet meer, ik vond mezelf er echt te oud voor worden, en het paste niet meer bij mijn kamer. Mijn plakboeken liggen ergens onder in een kastje te verstoffen en de posters zijn allang in de prullenbak belandt. Ik ben er niet minder fan om, trouwens. Nu alleen op een andere manier. Ik denk dat deze stelling vooral waar is bij de wat jongere fans. Ik heb zolang ik me kan herinneren al posters op mijn kamer gehad. Eerst van random artiesten, daarna vooral Nick en Simon.

-Het leven van fans bestaat alleen maar uit hun idool
Mijn leven bestaat vooral uit school, familie, vrienden en bloggen. En een beetje Nick en Simon. Voor niet-fans lijkt het alsof ik heel vaak naar ze toe ga, maar soms komen ze gewoon een paar keer achter elkaar in de buurt. Dan ga ik wat vaker. Maar nu ga ik bijvoorbeeld een paar maand niet. Ik luister echt niet alleen muziek van Nick en Simon. Nederlandse artiesten zijn gewoon wat 'bereikbaarder' dan buitenlandse artiesten. Dat merkte ik wel toen ik op de foto wou met Ansel Elgort, van wie ik ook fan ben. Maar dat is zo anders. Zo'n persoon zie je misschien 1 keer in je leven. Dan doe je er ook alles, iniedergeval veel voor, om een foto te bemachtigen. Ik kan begrijpen dat als jij fan bent van One Direction en ze zijn in het land, dat je leven op dat moment even uit die jongens bestaat. En als ze weg zijn, ga je weer verder met je leven. Ik krijg gewoon ontzettend veel broodnodige energie van Nick en Simon. Dus optredens en concerten zorgen bij mij er gewoon voor dat mijn batterij wat oplaadt. Vandaar dat het zo belangrijk voor mij is (:

-Fans stalken hun idool
In programma's als Fans komt een heel verkeerd beeld naar voren van een fan. Er zijn er een paar die er echt uitspringen in negatieve zin. Maar de meeste fans hebben gewoon respect voor haar of zijn idool. Respect staat bij mij voorop. Heel af en toe sta ik bij de artiestenuitgang na een optreden voor een foto, maar meestal laat ik ze gewoon met rust en ga ik weg. Ik weet ook waar ze wonen, en het was even leuk om er eens langs te lopen, omdat grote huizen sowieso mooi zijn om te zien,  maar lang stilstaan voor hun huis of aanbellen vind ik echt not done.

-Fans praten onderling alleen maar over hun idool
Dit is niet waar. Ik zit in een groepsapp met andere fans en we hebben het echt niet alleen maar over Nick en Simon. En ik heb door de mannen ook echte vrienden ontmoet. Neem nou Melanie, wij praten echt niet alleen over Nick en Simon. Eigenlijk nooit. En zo is het met andere vriendinnen ook. Natuurlijk worden optredens en concerten soms wel uitvoerig nabesproken maar 95% van onze gespreksonderwerpen gaan niet over Nick en Simon. Mensen onderschatten deze vriendschappen ook heel erg. Omdat ik niet ze zo vaak zie? Onzin! Deze vriendinnen zijn mij ontzettend dierbaar! Met mijn vriendinnen spreek ik buiten de Nick en Simon gerelateerde dingen ook af. Ik ga zelfs op vakantie met een vriendin die ik bij een optreden heb leren kennen. Hoe leuk?!

-Fans vinden alles leuk van hun idool
Absoluut niet waar. Er zijn ook wel liedjes van de mannen die ik minder vind. Neem Rosanne, leuk dat iedereen meezingt bij een concert, maar als ik alleen op mijn kamer zit, sla ik hem toch liever over. Ook dat 2e kerstalbum had van mij niet gehoeven, en dat Nick ambassadeur van de schaaksport ( of iets dergelijks) is geworden, is ook niet mijn ding. Kortom, echt niet alles wat idolen doen vinden fans helemaal het einde.


Welke vooroordelen hoor jij wel eens over fan zijn? 

Liefs,
Denise

                                      Volg jij ons al op Instagram & Bloglovin'?
4 opmerkingen:

  1. "Guilty! Oké, dit is wel waar. Tot op zekere hoogte ( het plafond ha ha ha)" haha moest stiekem een beetje hard op lachen, haha. Ontzettend leuk geschreven! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha wat een leuk artikel!! Ik ben eigenlijk niet echt 'fan' van iemand. x

    BeantwoordenVerwijderen