maandag 12 januari 2015

6 tips om meer water te drinken


Hoe cliché het ook is, water drinken is heel goed voor je. Goed voor je huid, voor de lijn, voor je lichaam, het voorkomt uitdroging en is een goed middel tegen hoofdpijn. Maar toch kan het best lastig zijn om aan de juiste hoeveelheid water te komen op een dag. Ik geef wat tips!Mijn doel is om op een dag 2 liter water te drinken. Het gaat me niet elke dag even makkelijk af, maar over het algemeen lukt het me aardig. De hoeveelheid kan per persoon verschillen. Voor sommige mensen is 2 liter veel te veel, en voor anderen is het juist weer te weinig. Mede door deze dingen lukt het me:

Luister naar je lichaam

Ik heb dagen gehad dat ik veel te weinig dronk. Ik vergat het simpelweg gewoon. Maar 's avonds kreeg ik dan opeens heel erge hoofdpijn. Wat voortkwam uit te kort aan vocht. Nu wil ik die pijnen voor zijn en lukt het me makkelijker om meer te drinken. Je lichaam kan je goed vertellen hoeveel water je nodig hebt.

Zet timers

Zelf heb ik het niet nodig, maar mocht je net als ik in het verleden vergeten om te drinken, zet dan een wekkertje. Zo weet je dat het weer tijd is voor een glaasje water en kan je het niet vergeten.

Zet het water 's ochtends klaar

Als je kan zien hoeveel water je nog moet drinken, is het makkelijker om het te halen. Zet bijvoorbeeld 's ochtends de hoeveelheid glazen of flesjes klaar. Ook kan je een schemaatje maken en elke keer wat afvinken als je wat hebt gedronken. Zo kan je precies bijhouden wat je die dag al hebt gedronken en wat je nog moet.

Verspreid het over de dag

Voor mij werkt dit het beste. In een keer 2 liter drinken is ( voor mij) echt onmogelijk. Ik drink uit flesjes van 500 ml dus ik weet dat ik op een dag 4 flesjes leeg moet drinken. Dat is om de 3 à 4 uur een flesje. Zo verdeel ik de hoeveelheid over een dag en gaat het me makkelijker af!

Houd het drinken binnen handbereik

Ik zit veel op mijn kamer en heb dan vaak geen zin om naar beneden te lopen en drinken te pakken. Het handige van mijn flesje is dat ik hem gewoon naast me neer kan zetten. De hoeveelheid is meer dan in een glas dus ik hoef niet zo vaak te lopen. En ik kan elke keer een slokje nemen in plaats van in één keer een heel glas leeg te drinken. Ook als ik wegga neem ik altijd een flesje water mee. Zo heb ik altijd wat bij me en kom ik sneller aan de hoeveelheid.

Wees niet te streng voor jezelf

Wil het een dagje niet lukken? Geen punt. Probeer het de volgende dag gewoon weer! Je moet niet met tegenzin water gaan drinken want dan wordt het alleen maar moeilijker. Stel je doel bij of doe bijvoorbeeld wat citroen in je water zodat het lekkerder voor jezelf wordt.

Wat is jouw doel qua hoeveelheid water? En lukt je het om elke dag die hoeveelheid te drinken?

Liefs,

Denise

2 opmerkingen:

  1. Wat een goede tips deel je! Zelf heb ik eigenlijk nooit moeite gehad met genoeg water drinken.

    BeantwoordenVerwijderen