vrijdag 23 januari 2015

Mijn opleiding: directiesecretaresse/managementassistent

Een tijdje geleden kwam Denise met het idee wat te vertellen over onze opleidingen. Ik vertel in dit artikel wat over mijn opleiding. Benieuwd? Lees maar mee.

Toen ik 2 jaar geleden een keuze moest maken twijfelde ik redelijk. Ik wou altijd kapster of iets met visagie leek me ook wel wat, visagie moet je schoonheidsspecialiste voor doen, en toen ik de mindere dingen zag wist ik dat dat het niet werd.

Ik doe de opleiding directiesecretaresse/managementassistent, een mbo 4 opleiding van 3 jaar met 2 stage periodes van 2 keer 20 weken. Op dit moment zit ik in het 2e jaar, de eerste stage heb ik gehad en ik vind het nog steeds erg leuk.

Met deze opleiding kan ik, als ik wil, nog heel veel kanten op op het HBO dat is natuurlijk ook fijn, de meesten weten niet op hun 16e al wat ze willen.

Wat is het nou precies? Je bent een beetje de assistent van de directie, je houd de mail bij, maar bijv. ook de agenda. Als (directie) secretaresse heb je veel verschillende taken. Je kan ook bij veel bedrijven terecht. Mij zou het bijvoorbeeld leuk lijken directiesecretaresse te zijn op het kantoor van een merk o.i.d.

Weet jij al welke opleiding je gaat doen? Of doe je een leuke opleiding? Lijkt het je leuk om daar een artikel voor onze blog over te schrijven? Mail ons dan naar blogbydeslie@hotmail.com 

Liefs,

Melanie

2 opmerkingen:

  1. Ik had ook veel moeite met mijn studiekeuze. Vroeger wou ik altijd dierenarts worden, maar ik was niet echt goed
    in natuurkunde/scheikunde en het helpt ook niet echt als je niet tegen bloed kan haha. Ik doe nu International Communication and Media en dat bevalt prima! Ik vind het ook heel mooi dat jouw studie je ook bevalt!

    www.happilyhaylie.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey die opleiding heb ik ook gedaan! Ik heb mn diploma en studeer nu hbo communicatie! Ik vond het echt niet leuk haha!

    BeantwoordenVerwijderen