zaterdag 3 januari 2015

Sporten


                                                 

Sporten, iets wat ik heerlijk vind om te doen.


Al sinds mijn 4e zat ik op streetdance, daar kwamen ook turnen en later acro bij.

Turnen en acro hield ik naar een tijd mee op. Maar met dansen ging ik door, en het is iets wat ik nog steeds heel leuk vind om te doen.

Naar een tijdje kwam ik in het demoteam (selectie), we deden mee aan het Nederlands kampioenschap en hadden elk jaar een uitvoering, waarbij alle groepen hun dans lieten zien, ook zat er elk jaar een thema aan vast. Echt heel leuk!

Helaas stopte, toen ik een jaar of 11 was, mijn trainster met les geven. We kregen elke week een andere trainster, waardoor het minder leuk werd. Ik ben toen dan ook even van dansen af gegaan. Ik wou blijven sporten, en ging dus opzoek, het werd tennis. Eerst vond ik het erg leuk, maar al snel wist ik dat dansen meer iets voor mij was.

Toen ik in de 1e van de middelbare school kwam, werd ik bevriend met, (nu nog steeds mijn beste vriendin) Rachelle. We kwamen er achter dat wij dansen allebei leuk vonden, mijn oude trainster was ondertussen voor haar zelf begonnen, dus we namen contact met haar op en al snel zat ik weer op streetdance/hiphop. Naar een paar jaar dansen werden we gevraagd voor het demoteam, en daar zeiden we dan ook zeker ja op!

We deden aan wedstrijden mee, en hadden elk jaar een show met een thema, vorig jaar hadden we bijvoorbeeld als thema musicals, en wij dansten op time of my life van dirty dancing, super gaaf!

Na de zomervakantie gingen we er weer met ons team tegenaan, de wedstrijden en show waren gepland en we trainden 2x per week. Ook zitten mijn vriendin en ik in het 2e jaar van het mbo, we kregen al snel door dat wij niet genoeg tijd hadden -wedstrijden zijn in het weekend, maar ook werk- dat we het qua tijd niet meer zouden redden.

Gelukkig begon onze trainster met een 18+ groep, en dus besloten wij om uit het demoteam te gaan
-wat ik erg jammer vond/vind-. Gelukkig mochten we bij de 18+ groep, en dus konden we blijven dansen. Maar helaas werd naar een tijdje duidelijk dat er toch niet voldoende animo was.. Wat we erg jammer vonden/vinden. Het werd duidelijk dat we moesten stoppen met dansen, en dus moesten we opzoek naar wat anders, maar wat?

Op internet bleek, dat er verder geen dansen voor 18+ in onze omgeving is, en we besloten de sportschool is te proberen. Het is heel anders als dansen, maar ik vind het erg leuk! En zo kunnen we toch nog samen sporten.

Ik vind het erg jammer dat ik moest stoppen met dansen, maar ook de sportschool vind ik erg leuk!

Wat voor sport doe jij? 

Heb jij wel is voor een lastige keuze gestaan? 

Liefs,

Melanie

Ps. Benieuwd? Hierbij een linkje van een dans van 2 jaar geleden.
http://youtu.be/U6kGiX0Ys1Q

2 opmerkingen:

  1. ik probeer en het is nu 1 van me voornemens op toch naar de sportschool te gaan samen met mijn vriend.
    wel erg jammer dat er nu voorderest niets in de buurt bij jou zit waar je kan dansen hoop toch dat je wat kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen