zondag 4 januari 2015

Van dromen werkelijkheid makenIeder mens heeft dromen. Maar die dromen werkelijkheid laten worden, dat is soms hartstikke spannend en eng. Maar dromen zijn niet voor niks dromen. Je wilt iets heel graag, en vaak heb je er veel voor over. Maar hoe doe je dat dan? Die dromen werkelijkheid laten worden?
Neem hulp aan

Schroom niet om hulp te zoeken of aan te nemen. Je wilt het misschien heel graag alleen doen, maar vaak kan je iets niet alleen bereiken. Is je droom om je diploma te halen maar zit dat ene vak je net in de weg? Zoek bijles! Gaat het echt niet goed met je? Vraag vrienden/ familie of doktoren of ze je kunnen helpen.Samen kan je zoveel meer bereiken. Een extra inzicht en een extra paar handen kan zoveel schelen!

Heb lef

Je hebt vaak wel een beetje ( of wat meer) lef nodig om je dromen en wensen uit te laten komen. Je moet brutaal zijn - maar niet tè natuurlijk, wel netjes blijven-. Soms mag je best die manager van die artiest een mailtje sturen om te vragen of hij of zij iets voor je kan betekenen. Of dat ene PR bureau mailen of je op de perstlijst mag. Een brutaal mens heeft de halve wereld.

Wees duidelijk naar jezelf toe wat je precies wilt en hoe je het kan bereiken

Met vage doelen kan je niet zoveel. Heb duidelijk voor jezelf wat je nou precies wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Je doel is misschien over gaan naar het volgende leerjaar. Maar wat heb je daar voor nodig? Alleen goede cijfers? Of is het meer?

Blijf realistisch

Als je nu €0 op je bankrekening hebt staan en je verdiend niet al te veel, is het best onrealistisch om over een halfjaar een wereldreis te maken. Realistisch blijven is zó belangrijk als je teleurstellingen wilt voorkomen. Wees eerlijk naar jezelf toe, en stel desnoods je tijdslimiet wat bij.

Geloof in jezelf en in je dromen

Geloof en hoop is zo belangrijk. Natuurlijk red je het niet alleen daarmee, maar als je ergens in geloofd ga je er (onbewust) veel meer aan doen om het werkelijkheid te laten worden. Als je het toch niet geloofd, wat heeft het dan nog voor zin om er wat aan te doen? Ieder mens heeft dromen en ieder mens heeft ook het recht dat die dromen uit mogen komen. De één heeft alleen wat meer geluk dan een ander op bepaalde gebieden. Maar jouw tijd komt nog wel. Echt. Zolang je er zelf maar in blijft geloven. Desnoods met een omweg.

Succes met het waarmaken van je dromen. Je kunt het. Ik geloof in je! 

Liefs,

Denise

                                            Volg jij ons al op Instagram & Bloglovin'?

4 opmerkingen:

  1. Wat een goed post. Je hebt echt heel goede tips gegeven. Zelf vind ik het hardop uitspreken van dromen ook erg belangrijk: niemand kan je ook helpen met je droom, als ze niet weten wat je wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handig en fijn artikel! Ik denk dat doorzettingsvermogen, hier ook een belangrijke rol in speelt.

    BeantwoordenVerwijderen