vrijdag 20 maart 2015

Tips om in slaap te komenNog uren wakker liggen nadat je je laptop en telefoon aan de kant hebt gelegd. Je blijft maar piekeren. Denkt aan wat er die dag is gebeurd of maakt je druk over die ene afspraak van morgen.
Voor mij heel herkenbaar. Ik heb elke avond weer onwijs veel moeite met in slaap komen. Ik heb wat tips op een rijtje gezet die kunnen helpen. Kijk je mee?Melatonine

Melatonine is bij mij echt het codewoord. Met mijn hart moet ik uitkijken met welke tabletjes ik slik, maar melatonine kan voor niemand kwaad. Melatonine is namelijk een lichaam eigen stof. Je lichaam maakt melatonine aan zodat je slaperig wordt en in slaap valt. Als je niet kan slapen heb je dus waarschijnlijk te weinig melatonine in je lichaam. Melatonine is niet verslavend en wat ik net vertelde ook niet schadelijk voor je lichaam. Ik heb het op doktersrecept, maar voor de wat lagere dosissen kan je ook gewoon naar de Kruidvat of De Tuinen.

Asmr- video's

Hou jij van het tikken van de regen op je ramen als je wilt slapen? Dan is asmr waarschijnlijk ook wel wat voor jou. In deze video's wordt bijvoorbeeld gefluisterd of getikt op voorwerpen. Sommige mensen worden heel onrustig van deze video's, maar ik vind ze heel fijn en wordt er ontspannen van. Niet zo erg dat ik in slaap val, maar ik vind zo'n video altijd wel fijn na een stressvolle dag!

Focussen op je lichaam

Wist je dat als je je bijvoorbeeld focust op je buik, je dan niet na kan denken? Als je hoofd vol met gedachten zit en je maar blijft piekeren waardoor je niet kan slapen, kan dit een fijne manier zijn!

Doe iets ontspannends

Heel logisch, maar ontspan! Dat kan door de asmr video van hier boven, maar ook door het lezen van een boek of het luisteren van muziek!

Forceer niks

Krampachtig je ogen dichtknijpen en maar blijven wachten terwijl je nog helemaal niet moe bent heeft niet zoveel zin, kan ik uit ervaring vertellen

Sport

Nee,nee, niet als je al in je bed ligt, maar als je bijvoorbeeld na het avondeten intensief gaat sporten, wordt je zo moe dat je haast wel in slaap moèt vallen!

Neem een warm bad of douche

Reden dat ik vaak 's avonds in bad ga is - oké betrapt, ik wil 's ochtends ook gewoon wat langer liggen-, dat ik dan heerlijk tot rust kom. Zo bereid ik me al vast rustig voor op het slapen gaan en lukt het ook wat makkelijker!

Wat helpt jou bij het in slaap komen? Of ben jij zo'n iemand die gaat liggen en dan direct in slaap valt? 

Slaaplekker!

Liefs,
Denise

                                        Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?14 opmerkingen:

 1. Wat een fijn artikel! Ik heb echt zoveel moeite om in slaap te komen soms. Wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding is dat je het laatste uur (liever laatste uren) voordat je wil gaan slapen niet meer op je laptop/mobiel/tablet moet kijken (ontzettend lastig, ik weet het) haha, maar schijnbaar komt er blauw licht van deze apparaten af en zorgt dat licht ervoor dat er minder melatonine vrij komt, waardoor je moeilijker in slaap komt. Maar ja, ondanks dat ik dat weet val ik toch weer altijd met mn mobiel naast me in slaap, haha! Oh, ik dwaal een beetje af haha, maar een leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ohja, daar heb ik inderdaad wel eens van gehoord. Maar dat is zo moeilijk haha! Ik probeer wel voor het slapen een boek ofzo te lezen ipv naar een beeldscherm staren :)

   Verwijderen
 2. Heel erg handig dit! Mijn vriend kan echt nooit slapen. Hij ligt meestal tot 4 á 5 uur 's nachts wakker en moet dan gewoon de volgende dag naar school. Ik heb al vaak tegen hem gezegd dat hij naar de dokter moet. Ik heb jou tips laten lezen aan hem, hopen dat hij er wat mee doet nu!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff dat is inderdaad vervelend. Vooral als je er zo vroeg uit moet. Ik hoop dat hij er wat aan heeft!

   Verwijderen
 3. Fijne tips. Ik val gelukkig heel snel in slaap. Als het een keertje niet lukt dan mediteer ik in bed en voor ik klaar ben slaap ik al!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Oeh wat een geluk! Dat is inderdaad ook een goeie! Moet ik ook maar een keer proberen!

   Verwijderen
 4. Dat sporten helpt écht! Ik ben deze week gaan sporten en ik was zó ontzettend moe dat ik al gauw in slaap viel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf melatonine tabletjes geprobeerd, maar ik word er super duizelig van. Wel val ik inderdaad eerder in slaap, maar het gevoel ervoor is niet zo lekker. Nu ben ik ook al erg gevoelig voor andere rustgevende middelen, dus denk dat het daar aan ligt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja dan kan je het beter niet doen! Ik heb wel het idee dat ik dan meer droom, maar dat kan ook toevallig zijn! Ik hoop dat je toch een manier vindt om goed in slaap te kunnen komen!

   Verwijderen
 6. Super goede tips! Ik heb een tijdje gehad dat ik heel moeilijk in slaap kon komen (uiteindelijk slaaptabletten gekregen van de dokter, maar ik los dit soort problemen toch liever op de 'natuurlijke' manier op).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb ook 'echte' slaaptabletten geprobeerd, maar los het liever ook op met natuurlijke dingen zoals Melatonine :)

   Verwijderen
 7. Hihi opzich een handig artikel. Al werkt melatonine bij mij totaal niet en word ik van asmr video's agressief (oké niet letterlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah balen dat het niet werkt! Ook geen hogere dosis? Haha, dat is natuurlijk niet de bedoeling hè!

   Verwijderen